跑Online官方討論版 
遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 會員專區 | 幫助

標題: [閒聊] 奪帥糸狗
KunAgüero (GRINGO.)
深藍天使鞋

UID 521874
精華 0
積分 15214
帖子 8544
經驗 15214 點
讚賞 155 點
答中 1 題
學分 0 分
Bid 0 Points
閱讀權限 50
註冊 2016-6-30
角色 KunKunAguero
伴侶 Crashing
組織
物品 14 件
紫色小丑印章x2
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 奪帥 於 2019-5-29 20:56 發表
又關記者報新聞咩事呀
而家剩係講緊你食屎當飯炸WO
首先屎同食物已經係兩回事(雖然唔記得你當屎都係食物 SOR)
而貴電話同平電話就係同一類,咁當然有得比較啦
再BTW
咁食完屎 ...

建議閣下了解基本修辭手法:比喻,或者上呢個course:https://online.stanford.edu/cour ... age-proof-and-logic
又或者做個body check

貴電話同平電話就係同一類,咁當然有得比較啦 <- 完全睇唔出你有比較過,連functions一樣都講得出真係無知既極致

見到句btw又一次永遠都唔會明社會低層點解會著緊電子數據多過現實生活

頂部
奪帥
Et3rna1 - 版主

UID 373199
精華 0
積分 26969
帖子 6752
經驗 26969 點
讚賞 341 點
答中 126 題
學分 0 分
Bid 456 Points
閱讀權限 80
註冊 2010-3-24
角色 奪帥
伴侶 GuLiTyCr0wN
組織
物品 230 件
殘舊的鎖匙x64
狀態 離線

跑Online Facebook專頁

QUOTE:
原帖由 KunAgüero 於 2019-5-29 21:10 發表

建議閣下了解基本修辭手法:比喻,或者上呢個course:https://online.stanford.edu/cour ... age-proof-and-logic
又或者做個body

見到句btw又一次永遠都唔會明社會低層點解會著緊電子數據多過現實生 ...

笑死
你自己做左個差既比喻出泥7左就認左佢啦
剩係識得抄完改少少關鍵字唔經大腦就PO出泥
再btw番
我都係根據你"照copy"果句泥回應炸
點知講得出又做唔到,但你又唔改埋後面呢部分先係最好笑果點囉

「愛してる」を君に伝えたい
頂部
深藍天使鞋

UID 521874
精華 0
積分 15214
帖子 8544
經驗 15214 點
讚賞 155 點
答中 1 題
學分 0 分
閱讀權限 50
伴侶 Crashing
組織
物品 14 件
紫色小丑印章x2
狀態 離線

跑Online Facebook專頁

QUOTE:
原帖由 奪帥 於 2019-5-29 21:13 發表

笑死
你自己做左個差既比喻出泥7左就認左佢啦
剩係識得抄完改少少關鍵字唔經大腦就PO出泥
再btw番
我都係根據你"照copy"果句泥回應炸
點知講得出又做唔到,但你又唔改埋後面呢部分先係最 ...

講"食屎"就可以諗到人地"日日食屎當飯",同記者講"殺人"就可以諗到人地"日日殺人"冇分別
人地唔一定要殺過人先知有"殺人"呢回事、話比人聽有兇案嫁,明冇?
或者連呢點都get唔到既人,大腦都唔會正常得去邊

鄉下version:你洗唔洗食完屎先知屎難食?

我都係copy你果句突顯"無taste+無知"既境界咋,
希望有人唔會用埋啲"記者報導殺人=係咪日日殺人"既垃圾logic抹黑人"日日食屎"

頂部
奪帥

UID 373199
精華 0
積分 26969
帖子 6752
經驗 26969 點
讚賞 341 點
答中 126 題
學分 0 分
閱讀權限 80
角色 奪帥
組織
物品 230 件
殘舊的鎖匙x64
狀態 離線

你照COPY改完果句既重點係"食屎好過食飯因為一樣"同埋"咁用泥買貪婪箱好過丫嘛"
咁正常咪諗到你要日日食囉 (除非你唔係日日食飯啦)
記者報導新聞係根據社會上其他人做緊既野同發生緊既事
如果有連環殺手出現又未被捉到,咁你咪講得岩囉
但可惜絕大部分情況都唔會係
而根據番正常有常識既人都知屎一定唔會好食,呢D係常識,唔係"知識"好無?
而家就係講緊你照COPY完改左少少關鍵字就以為自己完美反駁左原句囉
7左又唔認,知自己7左係邊未呀?
我係你就潛水唔再講咁多野啦

頂部
深藍天使鞋

UID 521874
精華 0
積分 15214
帖子 8544
經驗 15214 點
讚賞 155 點
答中 1 題
學分 0 分
閱讀權限 50
伴侶 Crashing
組織
物品 14 件
紫色小丑印章x2
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 奪帥 於 2019-5-29 21:26 發表

你照COPY改完果句既重點係"食屎好過食飯因為一樣"同埋"咁用泥買貪婪箱好過丫嘛"
咁正常咪諗到你要日日食囉 (除非你唔係日日食飯啦)

記者報導新聞係根據社會上其他人做緊既野同發生緊既事
如果有連環殺手出現又未被捉到,咁你咪講得岩囉
但可惜絕大部分情況都唔會係
而根據番正常有常識既人都知屎一定唔會好食,呢D係常識,唔係"知識"好無?
而家就係講緊你照COPY完改左少少關鍵字就以為自己完美反駁左原句囉
7左又唔認,知自己7左係邊未呀?
我係你就潛水唔再講咁多野啦

藍字感謝又一次提供邏輯謬誤

又再一次感謝暴露無知,Coprophilia同樣係其他人做緊既野同發生緊既事
https://en.wikipedia.org/wiki/Coprophilia

呢個世界大把人有病所以食屎,
你自己唔食=/=唔食得,
你自己唔發掘其他手機functions=/=cheap機同機皇functions冇分別,
完全展露你既無知(and bad taste)

頂部
奪帥

UID 373199
精華 0
積分 26969
帖子 6752
經驗 26969 點
讚賞 341 點
答中 126 題
學分 0 分
閱讀權限 80
角色 奪帥
組織
物品 230 件
殘舊的鎖匙x64
狀態 離線

感謝提供你有呢個病既資訊俾我地知
咁所有謎底已經解開
就係因為你有呢個病所以鐘意食屎(AND寧願食屎都唔俾錢買野食)
咁唔怪得知你真係當左屎係食物
所以可以CLOSE FILE鳥呢個PO
示於D電話有乜FUNCTION我真係唔知WO,反正比較緊既貴定平咪又係SMART PHONE一個,唔通用緊IPHONE可以好似RED BULL咁送你一對翼曉飛咩
所以我真係永遠都唔會明社會低層點解會著緊電話價值多過現實生活

頂部
深藍天使鞋

UID 521874
精華 0
積分 15214
帖子 8544
經驗 15214 點
讚賞 155 點
答中 1 題
學分 0 分
閱讀權限 50
伴侶 Crashing
組織
物品 14 件
紫色小丑印章x2
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 奪帥 於 2019-5-29 21:43 發表

感謝提供你有呢個病既資訊俾我地知
咁所有謎底已經解開
就係因為你有呢個病所以鐘意食屎(AND寧願食屎都唔俾錢買野食)
咁唔怪得知你真係當左屎係食物

所以可以CLOSE FILE鳥呢個PO
示於D電話有乜FUNCTION我真係唔知WO,反正比較緊既貴定平咪又係SMART PHONE一個,唔通用緊IPHONE可以好似RED BULL咁送你一對翼曉飛咩
所以我真係永遠都唔會明社會低層點解會著緊電話價值多過現實生活

藍字感謝又一次提供邏輯謬誤
從來冇人自稱自己食屎都唔俾錢買野食,
希望妄想症可以快啲醫返好。

From wiki, Food is any substance consumed to provide nutritional support for an organism.
係wiki角度屎係被視為食物,有關屎營養請自己搵sources/上quora
普遍人唔會走去食唔代表屎唔係食物,感謝展露無知

麻煩搞清楚人地唔係著緊電話價值,只係笑你無知點返醒你
當全世界都focus係technology eg smartphone functions (VR, Google assistant)時,
社會低層仲諗緊點買遊戲啲箱

頂部
奪帥

UID 373199
精華 0
積分 26969
帖子 6752
經驗 26969 點
讚賞 341 點
答中 126 題
學分 0 分
閱讀權限 80
角色 奪帥
組織
物品 230 件
殘舊的鎖匙x64
狀態 離線
係既係我錯
係我無知無諗過你有呢個病(同有呢個需要去食屎)
而都講左好多次啦
根據你神改左果句野見到你對比屎同20蚊餐就寧可簡前者
咁正常人咪會推斷到你係寧願食屎都都唔食其他野囉
咁請教下而家咩電話用到VR技術咁勁呀,講泥聽下?
所以我真係永遠都唔會明社會低層點解會著緊電話價值同電話功能多過現實生活

頂部
深藍天使鞋

UID 521874
精華 0
積分 15214
帖子 8544
經驗 15214 點
讚賞 155 點
答中 1 題
學分 0 分
閱讀權限 50
伴侶 Crashing
組織
物品 14 件
紫色小丑印章x2
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 奪帥 於 2019-5-29 22:02 發表
係既係我錯
係我無知無諗過你有呢個病(同有呢個需要去食屎)
而都講左好多次啦
根據你神改左果句野見到你對比屎同20蚊餐就寧可簡前者
咁正常人咪會推斷到你係寧願食屎都都唔食其他野囉

咁請教下而家咩電話用到VR技術咁勁呀,講泥聽下?
所以我真係永遠都唔會明社會低層點解會著緊電話價值同電話功能多過現實生活

你無知就緊,無知還無知,基本logic係要有,從來冇話過自己有病同食屎,都冇proof證明有
可能問題唔係出於閣下logic,而係閣下中文閱讀理解能力,
中文炒既話唔怪得上唔到U了

藍字:感謝又一次提供邏輯謬誤

人地Google出埋VR App+眼鏡,
自己有興趣咪去google搵,唔好成個廢人咁下下都要問,人係有自學能力

希望你面對一個現實:全世界(社會中高層)都focus係Google Assistant (改善生活質素), VR (視覺體驗=taste)
人地一個Google assistant可以幫社會中高層做野(寫email,call外賣)慳唔少時間,
正正就係改善現實生活,可以講出最尾果句既人簡直就係無知既極致。

頂部
奪帥

UID 373199
精華 0
積分 26969
帖子 6752
經驗 26969 點
讚賞 341 點
答中 126 題
學分 0 分
閱讀權限 80
角色 奪帥
組織
物品 230 件
殘舊的鎖匙x64
狀態 離線
事實已經唔駛PROOF
從你改完果句提出寧可食屎都唔買20蚊餐呢到已經睇得出
而於而家係問緊你"乜電話用到VR咁勁呀"
點知你達個APP出泥9唔塔8俾我
講講下電話無啦啦飛左去個APP到
又關用乜野電話咩事
咁究竟咩電話咁巴閉呀?
所以我真係永遠都唔會明社會低層點解會著緊電話價值同電話功能多過現實生活(呢句真係萬用)

頂部
深藍天使鞋

UID 521874
精華 0
積分 15214
帖子 8544
經驗 15214 點
讚賞 155 點
答中 1 題
學分 0 分
閱讀權限 50
伴侶 Crashing
組織
物品 14 件
紫色小丑印章x2
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 奪帥 於 2019-5-29 22:14 發表
事實已經唔駛PROOF
從你改完果句提出寧可食屎都唔買20蚊餐呢到已經睇得出
而於而家係問緊你"乜電話用到VR咁勁呀"
點知你達個APP出泥9唔塔8俾我
講講下電話無啦啦飛左去個APP到
咁究竟咩電話咁巴閉呀?
所以我真係永遠都唔會明社會低層點解會著緊電話價值同電話功能多過現實生活(呢句真係萬用)

唔係唔駛proof,而係你比唔到proof姐
講到事實咁口響但又比唔到實際proof真係最可悲既事,
多謝又一次提供"記者報導殺人新聞=殺過人"既垃圾logic

自己有興趣咪去google搵,唔好成個廢人咁下下都要問,人係有自學能力
洗唔洗餵埋你食?google vr supported phones

又係時候彈多次呢段:

希望你面對一個現實:全世界(社會中高層)都focus係Google Assistant (改善生活質素), VR (視覺體驗=taste)
人地一個Google assistant可以幫社會中高層做野(寫email,call外賣)慳唔少時間,
正正就係改善現實生活,focus Google assistant functions=focus生活
可以講出最尾果句既人簡直就係無知既極致。

頂部
深藍天使鞋

UID 521874
精華 0
積分 15214
帖子 8544
經驗 15214 點
讚賞 155 點
答中 1 題
學分 0 分
閱讀權限 50
伴侶 Crashing
組織
物品 14 件
紫色小丑印章x2
狀態 離線
最後都要quote返次#27,
麻煩搞清楚人地唔係著緊電話價值,只係笑你無知點返醒你

頂部
奪帥

UID 373199
精華 0
積分 26969
帖子 6752
經驗 26969 點
讚賞 341 點
答中 126 題
學分 0 分
閱讀權限 80
角色 奪帥
組織
物品 230 件
殘舊的鎖匙x64
狀態 離線
上面你咪自己俾左囉
從#13同#25你咪自己認哂唔再講啦
google完
所以呢?
vr睇完咪又係俾你自high,正常普通人根本唔會有需要/有實制用途既功能
咁我都係用番1000蚊有找既smart phone算鳥

頂部
深藍天使鞋

UID 521874
精華 0
積分 15214
帖子 8544
經驗 15214 點
讚賞 155 點
答中 1 題
學分 0 分
閱讀權限 50
伴侶 Crashing
組織
物品 14 件
紫色小丑印章x2
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 奪帥 於 2019-5-29 22:27 發表
上面你咪自己俾左囉
從#13同#25你咪自己認哂唔再講啦
google完
所以呢?
vr睇完咪又係俾你自high,正常普通人根本唔會有需要/有實制用途既功能
咁我都係用番1000蚊有找既smart phone算鳥

#13 免費屙舊屎同20蚊一餐飯咪又係一樣食,寧願用泥買哂貪婪箱好過鳥
(完全冇自認過自己有/會做)
#25 又再一次感謝暴露無知,Coprophilia同樣係其他人做緊既野同發生緊既事
https://en.wikipedia.org/wiki/Coprophilia
(又係完全冇自認過自己有呢種病)

讀唔上U既人閱讀能力係咁上下

https://play.google.com/store/ap ... om.google.vr.vrcore
google VR app 有100 million人download,原來全世界都唔係正常普通人

比人駁到完全收皮就只可以做留聲機,一直重覆一句比人駁左2次既說話,
不肯面對社會高層留意tech野應用係生活既現實,sosad

頂部
深藍天使鞋

UID 521874
精華 0
積分 15214
帖子 8544
經驗 15214 點
讚賞 155 點
答中 1 題
學分 0 分
閱讀權限 50
伴侶 Crashing
組織
物品 14 件
紫色小丑印章x2
狀態 離線
見到有人無視埋Google assistant,希望你係睇漏啦

正正就係改善現實生活,
focus Google assistant functions=focus現實生活

電話功能 現實生活 <- 明明就係同一樣野,可悲

頂部
奪帥

UID 373199
精華 0
積分 26969
帖子 6752
經驗 26969 點
讚賞 341 點
答中 126 題
學分 0 分
閱讀權限 80
角色 奪帥
組織
物品 230 件
殘舊的鎖匙x64
狀態 離線
既然#13係你自己提出
但而家又話唔係自己會做/有做
咁係唔係精神分烈?
而你提供既#25除左指其他同樣有呢個病既人,就正正解答左點解你會做#13講既事
所以唔再解釋咁多啦
#33都講左
"vr睇完咪又係俾你自high,正常普通人根本唔會有需要/有實制用途既功能"
佢地鐘意用泥自high down來用係佢地自己個人選擇
但就算無左呢個功能,個世界亦都唔會因為咁而改變(例如前面提到會好似red bull咁送你一對翼),你個現實生活更加唔會因為咁而方便左
你話個vr真係幫到你識飛可以慳時間唔駛搭車我就buy你啦,但可惜事實唔係
至於你講個assistant既功能,普通smart phone咪又係一樣做到,完全無討論既價值

頂部
ASD64
紅閃電小飛鞋

UID 5236
精華 0
積分 33602
帖子 11568
經驗 33602 點
讚賞 531 點
答中 20 題
學分 0 分
Bid 46 Points
閱讀權限 59
註冊 2006-8-12
角色 ASD63
伴侶 沉默的大中天
組織 花火
物品 43 件
天藍貓眼石x1殷紫橄欖石x1緋紅尖晶石x1湛藍水晶石x1星鑽方柱石x1
月光藍柱石x1蒼穹天青石x1
狀態 離線

頂部
FunGx神月
橙極速小飛鞋

UID 499296
精華 0
積分 20774
帖子 11518
經驗 20774 點
讚賞 291 點
答中 34 題
學分 0 分
Bid 17 Points
閱讀權限 53
註冊 2014-2-1
角色 幻影乂神月
伴侶
組織
物品 60 件
黑色小丑印章x1八週年雪姬物品x1八週年映雪物品x1初戀滋味棒x1
狀態 離線
走失咗隻狗叫牙古路

頂部
AiYing
紅月神翼靴子
Fade Out

UID 513709
精華 1
積分 55792
帖子 23091
經驗 55792 點
讚賞 1663 點
答中 148 題
學分 0 分
Bid 54 Points
閱讀權限 66
註冊 2015-4-29
角色 twn殷凝
伴侶
組織
物品 120 件
七色童話鋼筆x1特別版童話鋼筆x0褪色的童話鋼筆x1紅色小丑印章x3橙色小丑印章x0
黃色小丑印章x0綠色小丑印章x0淺藍色小丑印章x2深藍色小丑印章x1紫色小丑印章x1
狀態 離線

瞓街夠做了,反正維園同公屋功能一樣都係俾人瞓
啲人搏晒老命排隊拎白表綠表抽居屋都係自high嘅啫

頂部
ASD64
紅閃電小飛鞋

UID 5236
精華 0
積分 33602
帖子 11568
經驗 33602 點
讚賞 531 點
答中 20 題
學分 0 分
Bid 46 Points
閱讀權限 59
註冊 2006-8-12
角色 ASD63
伴侶 沉默的大中天
組織 花火
物品 43 件
天藍貓眼石x1殷紫橄欖石x1緋紅尖晶石x1湛藍水晶石x1星鑽方柱石x1
月光藍柱石x1蒼穹天青石x1
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 FunGx神月 於 29/5/19 22:53 發表
走失咗隻狗叫牙古路

頂部