跑Online官方討論版 
遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 會員專區 | 幫助

甩細細妹Q
黃魔鞋

UID 483553
精華 0
積分 5155
帖子 5490
經驗 5155 點
讚賞 21 點
答中 1 題
學分 0 分
Bid 0 Points
閱讀權限 40
註冊 2012-10-13
角色 鬼道有人XD
伴侶 065run
組織 甩細妹Q
物品 等待更新
狀態 離線

【老手回鍋】 覺醒馭龍 同 魔軍先鋒

啱啱返黎跑,
想問下咁多位大神
覺得馭龍同埋魔軍先鋒可以點樣做到最高攻擊力?
外裝同內裝要點組合?
等級有紅色月亮鞋
謝謝各位大神指教

跑名:0o愛小晴o0
頂部
a279042243
橙腳板

UID 442610
精華 0
積分 15
帖子 12
經驗 15 點
讚賞 0 點
答中 0 題
學分 0 分
閱讀權限 4
註冊 2011-6-2
角色
伴侶
組織
物品 等待更新
狀態 離線

跑Online Facebook專頁
覺醒馭龍轉極馭龍除左+經+TR之外仲有咩L用

頂部
aesopp44495
綠天使鞋
R.I.P ANIKI THE BOSS

UID 15532
精華 0
積分 13176
帖子 7290
經驗 13176 點
讚賞 241 點
答中 7 題
學分 0 分
閱讀權限 48
註冊 2006-11-1
角色 怪跑手louis
伴侶 月羽夜
組織
物品 8 件
湛藍水晶石x1月光藍柱石x1天藍貓眼石x1殷紫橄欖石x1緋紅尖晶石x1
星鑽方柱石x1蒼穹天青石x1綠色小丑印章x1
來自 DEEP♂DARK♂FANTASY
狀態 離線

跑Online Facebook專頁

咁砌夠入最高攻果兩個場啦

上錯呢套垃圾就乖乖儲龍鱗上返覺醒果套

頂部
san123o
紅襪子

UID 477448
精華 0
積分 58
帖子 27
經驗 58 點
讚賞 18 點
答中 0 題
學分 0 分
閱讀權限 10
註冊 2012-7-17
角色 san2527
伴侶
組織
物品 沒有物品
狀態 離線
尼2套野好似對比其他裝備差好多

頂部
Rude
MuscleBear - 版主

UID 226538
精華 0
積分 17587
帖子 4648
經驗 17587 點
讚賞 80 點
答中 57 題
學分 0 分
閱讀權限 80
註冊 2008-4-4
角色 RickRude
伴侶
組織
物品 193 件
殘舊的鎖匙x42戲谷之星x1大吉大利桔色草泥馬!x1劇毒牛奶x1活動忠實支持者x1
奔出滿Fun黃色碎片x1迷彩綠小丑印章x3
狀態 離線
回復 #3 aesopp44495 的帖子

有冇試過外裝用覺醒馭龍, 內裝用極馭龍?
因為好似得極馭龍會加爆擊傷害,
再加埋憤怒傷害就可以乘大d個數.(最好揾人做吓實驗)
不過而家外裝都係尤利烏斯勁d, 因為有機會再乘多1.5陪.

頂部
aesopp44495
綠天使鞋

UID 15532
精華 0
積分 13176
帖子 7290
經驗 13176 點
讚賞 241 點
答中 7 題
學分 0 分
閱讀權限 48
角色 怪跑手louis
伴侶 月羽夜
組織
物品 8 件
湛藍水晶石x1月光藍柱石x1天藍貓眼石x1殷紫橄欖石x1緋紅尖晶石x1
狀態 離線
回復 #5 Rude 的帖子

Y * 2.2 * 1.21 * 1.5
Y * 2 * 1.41 * 1.5
自己代入去就明點解爆擊%係垃圾

頂部
Rude

UID 226538
精華 0
積分 17587
帖子 4648
經驗 17587 點
讚賞 80 點
答中 57 題
學分 0 分
閱讀權限 80
註冊 2008-4-4
角色 RickRude
伴侶
組織
物品 193 件
殘舊的鎖匙x42戲谷之星x1大吉大利桔色草泥馬!x1劇毒牛奶x1活動忠實支持者x1
狀態 離線
回復 #6 aesopp44495 的帖子

你要計埋內/外裝寵, 頭配,手環,推進器(eg, 閃耀彗星)
因為果d都有加憤怒傷害, 計埋應該會唔同

頂部
甩細細妹Q
黃魔鞋

UID 483553
精華 0
積分 5155
帖子 5490
經驗 5155 點
讚賞 21 點
答中 1 題
學分 0 分
閱讀權限 40
註冊 2012-10-13
角色 鬼道有人XD
伴侶 065run
組織 甩細妹Q
物品 等待更新
狀態 離線
回復 #3 aesopp44495 的帖子

謝謝大神分享
明白點樣做了。
謝謝你

跑名:0o愛小晴o0
頂部
aesopp44495
綠天使鞋

UID 15532
精華 0
積分 13176
帖子 7290
經驗 13176 點
讚賞 241 點
答中 7 題
學分 0 分
閱讀權限 48
角色 怪跑手louis
伴侶 月羽夜
組織
物品 8 件
狀態 離線
回復 #7 Rude 的帖子

怒傷本身有個 x 1.2 做底你谷爆擊%咪整低左怒傷個數 條大數咪低過齋谷怒傷%
定你真係要畫到出腸先會明呢個小學雞都一下睇得明既道理?

(771+147+50+54) * 2.2 * 1.48 = 3327

vs

(801+147+50+60) * 2.05 * 1.65 = 3578

仲話計內裝喎,你除左極馭龍 塔莉雅 齊格飛龍 同AV 肥野外仲有咩幫你谷到個數上去?
計你有啦,1050 * 2.3  * 1.38 = 3332
咁都唔明?咁你真係唔好問呢個問題,反正你望完都唔會明。

本帖最近評分記錄
AiYing 2019-2-11 03:40 讚賞 +1 佢望得明每粒數 stand for what 先算 ...

頂部
ASD64
紅閃電小飛鞋

UID 5236
精華 0
積分 33261
帖子 11281
經驗 33261 點
讚賞 518 點
答中 20 題
學分 0 分
Bid 46 Points
閱讀權限 59
註冊 2006-8-12
角色 ASD63
伴侶 沉默的大中天
組織 花火
物品 43 件
天藍貓眼石x1殷紫橄欖石x1緋紅尖晶石x1湛藍水晶石x1星鑽方柱石x1
月光藍柱石x1蒼穹天青石x1
狀態 離線
回復 #7 Rude 的帖子

爆擊加傷係垃圾嚟

頂部
Rude

UID 226538
精華 0
積分 17587
帖子 4648
經驗 17587 點
讚賞 80 點
答中 57 題
學分 0 分
閱讀權限 80
註冊 2008-4-4
角色 RickRude
伴侶
組織
物品 193 件
狀態 離線
我一直以為爆擊加傷係2*(1+x%), 如果係(2+x%)就差好遠了,
因為(2+x%)=2*(1+x%/2), 加得一半.
條公式有冇test過肯定啱?

頂部
aesopp44495
綠天使鞋

UID 15532
精華 0
積分 13176
帖子 7290
經驗 13176 點
讚賞 241 點
答中 7 題
學分 0 分
閱讀權限 48
角色 怪跑手louis
伴侶 月羽夜
組織
物品 8 件
狀態 離線
輸出條式不嬲係 (表攻 + LV *1.5 + 50 基攻 + 力 *3 ) * (2 + x/100) * (1.2 + y/100)
你無啦啦係個爆擊度塞個1係條式度 amplify 佢係想做乜 表都有show幾多%加成仲格硬加個1落去煲大佢
肯定到自己條假想公式係啱先好再問問題

http://forum.talesrunner.com.hk/viewthread.php?tid=4152970
兩年幾既帖都畫到出腸 仲要拎條未驗既假想公式去問人地肯唔肯定啱

812 + 147 + 50 + [(3+1+6+4+2+1+1+1+2)*3] = 1072
* (2+6/100) = 1072 * 2.06 = 2208.32
* (1.2 + 46/100) = 2208.32 * 1.66 = 3665.8112

你咁鬼死聰明加個1係爆擊果忽咁八奇思路 真係唔夠你黎
場唔落 數冇 圖冇 就走黎問 PROOF都冇反而問返人本身條式係咪PROVEN 你收下皮好唔好?

頂部
Rude

UID 226538
精華 0
積分 17587
帖子 4648
經驗 17587 點
讚賞 80 點
答中 57 題
學分 0 分
閱讀權限 80
註冊 2008-4-4
角色 RickRude
伴侶
組織
物品 193 件
狀態 離線
直覺上都係(1+x%)架啦,
但係你一直彈e條公式出黎又冇proof, 我又點知係咪你老作?
如果人地講乜我就信乜, 跟住之後先發覺原來條友一直計錯數, 我就一直比人老點, 咁咪好儍仔?
而家有圖有真相咪幾好, 唔使再拗.

我就係冇proof, 所以咪一直等你個proof囉!

頂部
aesopp44495
綠天使鞋

UID 15532
精華 0
積分 13176
帖子 7290
經驗 13176 點
讚賞 241 點
答中 7 題
學分 0 分
閱讀權限 48
角色 怪跑手louis
伴侶 月羽夜
組織
物品 8 件
狀態 離線
回復 #13 Rude 的帖子

同你條傻仔拗?笑你就有
直咩覺 你個腦出事就快啲睇醫生
人地講你唔信你自己又唔驗 笑死人咩 仲死雞撐飯蓋 縮返入你老媽子塊閪度啦

頂部
aesopp44495
綠天使鞋

UID 15532
精華 0
積分 13176
帖子 7290
經驗 13176 點
讚賞 241 點
答中 7 題
學分 0 分
閱讀權限 48
角色 怪跑手louis
伴侶 月羽夜
組織
物品 8 件
狀態 離線
直覺塞個1入去 反問人本身啱果條係咪PROVEN 冇料扮有料
自己唔去搵SOURCE 要等人幫仲要事後話唔信人
咁你當初問黎托7 反正你都唔會信
撐撐撐 入你老媽子塊閪入面 羊水上撐船入返粒卵度啦

頂部
Rude

UID 226538
精華 0
積分 17587
帖子 4648
經驗 17587 點
讚賞 80 點
答中 57 題
學分 0 分
閱讀權限 80
註冊 2008-4-4
角色 RickRude
伴侶
組織
物品 193 件
狀態 離線
回復 #14 aesopp44495 的帖子

d公式梗係要先假設再求証架啦,
唔通你一開始就知係* (2 + x/100) * (1.2 + y/100)?
你揾e條公式唔使test?
如果因為咁而覺得好笑/有病, 你應該笑你自己先囉, 因為你同樣經過e個階段.
除非條式係人地搵出黎既, 咁你亦都冇資格笑人!

你自己寫條公式出黎又冇proof又要人幫你test, 你有病呀?
要人信就自己比埋proof啦!
剩係識得用d冇意義既句子話人, 一d points都冇!

頂部
aesopp44495
綠天使鞋

UID 15532
精華 0
積分 13176
帖子 7290
經驗 13176 點
讚賞 241 點
答中 7 題
學分 0 分
閱讀權限 48
角色 怪跑手louis
伴侶 月羽夜
組織
物品 8 件
狀態 離線
回復 #16 Rude 的帖子

唔好將我同你呢啲死雞撐飯蓋既傻仔混為一談
圖你唔睇睇完唔信試又唔試 伯母閪痕?
打左兩年mmo要驗晨早係果陣驗左 唔啱既擺去開post做乜
你個腦真係裝屎架喎 返庇護工場未 撐到咁7你都係第一個

頂部
Rude

UID 226538
精華 0
積分 17587
帖子 4648
經驗 17587 點
讚賞 80 點
答中 57 題
學分 0 分
閱讀權限 80
註冊 2008-4-4
角色 RickRude
伴侶
組織
物品 193 件
狀態 離線
回復 #17 adrain886  的帖子

我冇話自己條式啱喎, 但係我又想知人地條公式係咪真係冇錯,
只不過自己d裝爆哂, 我冇可能為左試人地條公式而去修裝,
而且自己角色個lv加幾多攻又唔知, 紅色個推數字點黎又唔知
(771+147+50+54)
(801+147+50+60)
即係試唔到, 所以不如等人地試好過.

如果早講話係你搵出黎既, 我會信你的.

頂部
aesopp44495
綠天使鞋

UID 15532
精華 0
積分 13176
帖子 7290
經驗 13176 點
讚賞 241 點
答中 7 題
學分 0 分
閱讀權限 48
角色 怪跑手louis
伴侶 月羽夜
組織
物品 8 件
狀態 離線
freeride 完仲想攞尾彩 訓啦

屎就啱你呢挺大種乞衣食啦 RICKRUDE

頂部
祈靈
橙極速小飛鞋

UID 245898
精華 0
積分 19930
帖子 1223