跑Online官方討論版 
遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 會員專區 | 幫助

標題: [閒聊] 【純分享】我的原始之路
hoiwa1234 (그랜드체이스)
綠極速小飛鞋

UID 170735
精華 0
積分 23975
帖子 7455
經驗 23975 點
讚賞 192 點
答中 2 題
學分 0 分
Bid 53 Points
閱讀權限 55
註冊 2007-12-8
角色 bb乂玲玲
伴侶
組織
物品 71 件
特別版童話鋼筆x1紅色小丑印章x3橙色小丑印章x4黃色小丑印章x3綠色小丑印章x6
深藍色小丑印章x3淺藍色小丑印章x1紫色小丑印章x1迷彩綠小丑印章x4
來自 香港
狀態 離線

【純分享】我的原始之路

大家好!話說我都好耐冇係自討開帖,亦好少係呢到同人分享自己既野/傾計,其實呢個帖係6月時候已經想開,不過一直都冇時間
今次相信會係我最後一次係呢到開帖,而選擇係呢到開因為覺得呢到始終同跑online息息相關、代表到跑online玩家之間既交流平台。
琴日,7月6日係跑Online 12週年既生日,眨眼間跑online今年已經係第12年,係到都祝跑Online 12週年生日快樂先。
記得之前有個壇活既主題大概係我們大家的跑ONLINE♥,主要想玩家寫下對跑online有咩感想之類,當時我亦有參與其中,短訊息亦有留低作記錄,而標題係「過去的我、現在的我、將來的我」,帖中既内容如下。

QUOTE:
它,在不知不覺間與我們擦身而過;它,見證着我們歲月的消逝。我相信每人在童年時必定有玩過,它,就是跑online。不知不覺間,跑online今年已經是九週年了,它記載我們的過去,更能給予我們盼望。還記得過去的我第一隻接觸的online game就是跑online。那時是小學時候,我當時常常與同學到網吧一齊玩。一開始我當然不知什麼是低空同高空dj,後來一直苦練才慢慢學懂當中技巧,那時我家中的姐姐都有玩跑,她還問我dj是如何按的呢!跑online確是我童年的樂趣。還記得當時的蜜蜂裝、吉尼鞋已是很屈機了,而當時我最愛玩簡危,亦慢慢記清所有車位及路線,並能感受當中的刺激感,很簡單的一場遊戲。但隨著online game愈出愈多,加上在同學的強烈推薦下,我開始轉玩另一隻online game(三小俠/永恆冒險)其後也有玩不同類別既online games,漸漸地開始退跑,並開始沉迷那隻online game,漸漸也遺忘了跑online。

到了13年既5月,永恆冒險與台灣合併後一段時間後便宣佈結束營運,那時我真的很無奈,畢竟我花了不少金錢和時間在這隻game上(雖然跑online可能也會如此),但這已成事實。而其後有位同學(以前在網吧一齊玩)問我仲有冇玩跑,那時我腦海突然憶起兒時玩跑的畫面......於是我down番跑,也漸漸開始復跑了。

在復跑後,我發覺跑online有了很大轉變,除了新增不少角色(竟然有k星人)外,更有五花八門的裝備,深深吸引著我,可惜那些懷舊裝備(蜜蜂裝、吉尼鞋)也過時了,內裝也相對少用了。我更發現何謂「危裝」,最重要是這次復跑令我有所得著,並不是單單享受當中的樂趣......

首先,我在復跑後識到不少好友,有d係玩危識,有d係傾傾下識。如果冇呢班朋友,一個人玩跑相信會好悶,亦冇意思,所以我覺得擁有一群志同道合及投契的朋友是玩跑一大樂事。與朋友一起做日任、交流技術;失意時會傾訴;喜悅時會共同分享,漸漸變得密不可分。但天下無不散之筵席,朋友也不會每天陪伴自己玩樂,為了生活,為了追逐各自夢想,逐漸一個個退跑。這固然是個人選擇,難免會無奈,但驟然回首這是見證我熱火青春的一步。這種無奈,產生了最美麗的情感,就是「珍惜」和「感恩」,珍惜同朋友一起玩的時光,孕育一顆顆最美麗的珍珠一「回憶」。所以復跑後令我明白友情得來不易,要維繋更加不易,不過只要互相諒解和珍惜,便會是一輩子的。

其次,是關於個人的成長經歷。復跑後最想玩番的莫過於簡危,我在復跑後透過睇技術片才得知原來有反石、跳車甚至反爆等技巧。一開始我對這些技術完全一竅不通,但透過在個人模式不斷練習及平時街場累積既經驗,時至今日,總算掌握了反石位置,也開始熟練反爆,略懂跳1至2架車。我曾經在youtube看到一段簡危技術片,足足跳了28車,令我甚為驚訝,但我細心一想,所謂「台上一分鐘,台下十年功」,那名跑手在背後反復練習,不知拍過多少次、練過多少次,才能拍成一條令人佩服既影片,當中他一定有失手的時候,卻堅持拍下去,這是我從當中體會到的。我突然想起正如每當完場時都會顯示頒獎台上的頭三名,他們當中有些可能靠僥倖,但我相信絕大部分都是有訓練過、有準備及付出過才獲得相應既名次及榮譽,才能站在頒獎台上面。所以復跑後令我明白到只有在艱苦付出過後,人們才更能感受成功帶來的甘露。正正是那一句詩:「不經一番寒徹骨,哪得梅花撲鼻香?」沒有經歷之前的磨練,再美麗的花朵(等級、裝備)也結不出豐實的果實(技術)。過程中不斷練習可能比較沉悶,卻因此而成為出色的跑者。只有經得起磨練才能更與別人不同,令人難以忘懷,不止是簡危,其他各種地圖也會有人在背後反復練習,挑戰自我,我們的人生也是如此,充滿挑戰,也面對大大小小的挑戰。我亦領悟到毎個地圖必定有終點,而在我復跑之前/兒時我總覺得爆氣只不過是為了跑得更快、更快到達終點;但當我復跑之後,人也成熟了很多,我領悟到爆並非單單只為了跑得更快,而是追尋人生目標的熱誠,那一團熊熊烈火正燃燒着,當到達終點便會感受到當中的成功感及自豪感,而爆氣的時間是有限的,正如人生也是有限,所以我們要爭分奪秒,燃燒自我。

在將來,我會繼續在這兩方面「更上一層樓」。首先在結識好友方面,我知道在4月中香港與台灣正式合併同一伺服器,因此我會嘗試結識更多台灣人,並與他們做朋友,接納、包容及融合他們,而不單單只與港人一起做日任、交流技術等等,因為朋友是無分區域的,所謂「四海之內皆兄弟」,加上我之前玩的那隻online game(永恆冒險)也曾與台灣合併,所以我相信不會存有困難之處,也是我期望做到的,我亦會在討論區結識不同好友,從而擴闊自己玩跑的圈子。其次,在個人技術方面,我會更加熟練dj技巧,以及簡危的各種技巧。我相信既然人地都做到,自己都可以做到!但如果唔去嘗試、練習,那一定做唔到,因為自己冇去試。我曾經看到一段片,那跑者只穿空裝在危場,並能掌握當中技巧如反爆、反石等,誓要挑戰自我極限,我佩服的除了他穿着空裝外,更是他那種無懼比人撞、不會放棄穿着空裝的精神,令我甚為驚嘆,'Nothing is impossible',證明只穿着空裝在危場也能生存!我自問自己穿着空裝在危場冇可能生存,但我感受這種精神,並會靠意志去學識跳車、反爆等各種技巧,這是我的目標,我相信「只要有恆心,30車都有可能發生!」,我亦會向普危進發,追尋那目標的熱誠!因為人是不停進步,向難度挑戰!

我很慶幸加入懷舊黑派,亦沒有後悔加入/選擇黑色箱子。首先是「懷舊」,想起以前玩跑online的回憶;再者,黑色被指是一種神秘的顏色,它也代表沉著、堅毅的性格,這與我個人成長經歷及日後展望相符;而在溫和的語境中,黑也有細節、詳細、周密的意思,這也代表對事情會有深層體會,正如我領悟到爆並非單單只為了跑得更快,而是追尋人生目標的熱誠。最後,我多謝論壇、版主們給予我是次機會去分享自己玩跑的經歷,令我有所反思過去的我、現在的我、將來的我有何分別,與我個人成長息息相關,所以我覺得這活動極具意義性和啟發性。最後,我順祝跑online九週年快樂,戲谷貴公司能營運得更好,而港台玩家能相處融洽,彼此樂在其中,謝謝!

睇番自己所寫既野其實唔多唔少都有d感觸,當時我曾經為「將來的我」立下2個目標,一個係希望學識跳車、反石,另一個係希望可以識到台灣朋友。台灣朋友雖然只係得幾個唔算多,而跳車方面唔算完全識/次次得,但都算係達成左自己當時定下既目標。
記得個時復跑之後課既金唔算好多,但慢慢我開始愈課愈多,其中一個原因可能係因為當時考完DSE又開始番part time,都算有足夠既錢去課,逐漸我就開始沉迷落去,開始步之前玩個隻online game既後塵。
可能係好多人眼中我係一個「土豪」,但現實中既我並唔係d咩有錢人(識我既朋友應該會明白,但我都係介意比你地見到我真人lol,比賽/去派對會用其他ac報名 ),仲記得一開始我係逐個逐個係公園問人係唔係抽扭旦然後再用tr收...

我都認同要收集所有裝備真係好累,主要係時間同金錢...
自問最印象深刻係第一次出風精冠個陣我最後用左一個月人工仲要比fd代抽先抽中(都多謝佢願意幫手抽)
另一次就係用左過萬點去買免費扭旦券抽神話髮,好彩冇人抽(應該得我會咁做..)

我自己亦都有睇番自己總共洗左幾多,加加埋埋應該有10萬hkd以上(未計同人收個d)
如果我冇玩跑online的話...其實又冇話後悔,自己亦心甘情願去課
我好認同一首歌(可惜沒結果)入面一句歌詞
「可惜沒如果 只剩下結果」

2018年3月2日,我終於升上原始I,確實係唔容易,拎到對翼個一刻真係非常感動

2018年7月6日,亦姐係琴日,過左大概4個月,我終於升上原始II,咁岩又撞正跑online生日日子,我覺得算係縁份吧

一眾收藏家既終極目標,亦曾經係我既終極目標,我曾經有諗過升完原始III先退跑,但我覺得係時候要收手了(期望有心人可以繼承呢個目標/成就),我唔會話唔課之後出既裝(佛系儲裝?直到有有心人接手),可能日後會有更高既收藏等級,但現階段既自己會係課之前諗下/唔會咁衝動,而「少課」既原因主要係想集中番學業(以往成績麻麻)同想多d時間做一直冇時間去做既野,以及係時候諗下畢業後既出路(仲有1年畢業),並唔係因為一d遊戲既問題

有朋友都有同我講玩跑唔一定要課既、有時間先上玩下囉、留番日後上去玩下、你擺左咁多心血捨得咩等等,我亦明白佢地既諗法,但我自己就選擇放手,因為只有放手我先唔會日後見到堆裝心思思想課,先可以真正放下心頭大石。
至於如果你問我日後會唔會轉玩韓跑,我可以肯定答你唔會,跑online會係我人生中最難忘既一隻online game,課得最多既一隻online game,同時亦係我最後一隻online game(自己本身冇玩手機game習慣)。
其實我本身都有諗過應唔應該係到開帖,甚至有諗過應唔應該開呢個帖
最近聽到一首歌(漸漸),幾認同入面2句歌詞
「我覺得迷失竟比醒覺好
漸漸我離開都不想宣佈」
但最後都醒覺了,亦選擇係到開帖

上面引用既文章係我係短訊息到一直有留低,而我亦另外有留低另一個壇活自己所寫既野,壇活主題係第一屆 精品帖子鑑賞大會,亦係我咁耐以來花得最有心思去玩既一個壇活,好多謝友川所創作的故事,亦恭喜你終於可以放低跑online
希望大家有時間可以禁入去睇下/睇番
http://forum.talesrunner.com.hk/ ... page=1#pid126180020
但呢到我想引用人地寫既野,因為佢地寫既野自己都有所認同

QUOTE:
我也有那段放學回家便立刻開電腦玩跑的瘋狂時期,也曾不斷地挑戰各種各樣的地圖,也在跑而認識了不同的好友,亦因為種種原因而放棄玩跑,到這幾年斷斷續續地玩跑,時不時重拾一下童年回憶。縱使現在的跑面目全非,當時的老玩家到現在還有玩的可能已所剩無幾,但當年的跑確實帶給不少玩家回憶和樂趣,而作者選擇透過他的漫畫把他的回憶長久地記錄下來,並與大家分享。

我希望同大家分享我係跑既回憶

QUOTE:
一開始一回家馬上開跑 回家開跑已經成為習慣
慢慢習慣了 改也改不掉
直到有一天會問自己 我是為了什麼跑的?
我也有退過跑的時期 重新回到跑的時候
朋友已經一一退跑了 沒有了朋友的陪伴 我慢慢失去了上跑的興趣
幸好我認識了新的朋友 還有人陪伴我一起跑下去

曾經有一刻問自己,我係唔係為「課」而玩?

QUOTE:
就算無玩過跑都一定聽過♪留在彼此的身邊 牽著手再繼續飛..♫
曾經風靡一時既跑online  相信當年無乜人唔識
跑online亦都係好多人既童年回憶 當然我都唔例外
果時大家玩既都係實力而唔係裝備 加上年紀細無多餘既錢買點數
而我呢D實力無裝又無既人就唯有上YOUTUBE睇教學片

後來對跑已經厭倦 加上因為學業問題便删game
幾年前再踏足呢個遊戲 可惜已經唔再係以前既跑ONLINE
風光不再 戲谷為左賺錢一次又一次另玩家失望
不小玩家對戲谷已經心灰意冷 選擇退跑
而跑ONLINE實力呢樣野一早已經消失得無影無蹤
依家 跑者上線為既只有掛機、扭蛋、洗經...
仲有幾多人係真真正正玩樂趣...?
如果有朋友邀請你一起跑步既話 不妨花小小時間 重拾一下童年

QUOTE:
現在跑的鍊金往往都要燒幾千點先至有,以前既鍊金係明碼實價,
而家出既新練金抽幾千點蛋都未必會中到

QUOTE:
十年間遊戲的人和事不停地更新、取替和再更新,由吒叱一時的繁盛時期到今天的冰冷期,走的玩家一個接一個。
當中因為成長而日漸變得忙碌、因為遊戲的內客大同小異、因為周遭的朋友退跑,導致上線亦失去固中的意義。
由於實在難以找回以往的感覺、難以找回當初的一點一滴,所以我也有一段時間跟隨朋友的步伐選擇退跑。

我們以虛擬的角色存在於虛擬的童話世界之中,希望藉遊戲拋開現實的束縛。
漫畫中所畫的角色被電擊、跌倒繼續站起來而衝刺,繼續向前跑,盡最後一口氣跑到終點不正正是人生需要領悟的道理嗎?
正如諸位在人生的路途上必然會遇到大大小小的挫折、困難和失敗,
當中難免會感到失落和氣餒,但身邊仍會有朋友的支持、家人的支持。
十年時間,你我由互不相識的陌生人,到今天的無所不談的好朋友。
即使你我相隔發著藍光冷冰冰的螢幕,一聲簡單的問候、安慰,依然會感覺到對方的心意,感受到一絲的暖意。

十年佔據諸位玩家人生的一部份,說長不長,說短亦不短,
或許當初和你共聚的朋友、共聚的家人已經所剩無幾,
但曾經的步伐必定會留下的,包括你和我的回憶,日後仍能回味一番。

我們仍要為下一個十年而拼搏,繼續經歷不一樣的事情,
能和朋友談天說地或許已經是一種很簡單的樂事。
致十年,那些我們一起走過的青蔥歲月。

「有多少苦痛有你和我一起度過,一起承受。」
「有少多快樂有你和我一起享受,一起感動。」

QUOTE:
《跑online》的角色就如現實中的玩家們,各自心懷目標,透過衝向終點實踐夢想。
現實不論學業或工作的路途上,都是佈滿荊棘,它會設法把你絆倒在地上,令你放棄賽事。
人長大了,看到的事物多了,但同時遺忘了的事物更多。
上一次提及到「夢想」二字時,是多久前了? 一星期? 一年? 十年?
曾經,各位都是心存夢想,在心中訂立了很多目標,要加入甚麼的行業,得到怎樣的成就,過如何的人生。
跑道,很長;終點,很遠,不知何年何月,心中那顆追逐夢想的心消聲匿跡了。
被困難絆倒在地上,選擇爬起來繼續跑的人愈來愈少,或許是見識過人間的陰險,感受過社會的悲哀,漸漸心中謹存的目標只剩「工作」和「報酬」。
每天化身只重視錢財,為口奔馳的機器,大半生就這樣花在工作臺上,陪伴家人的時間都有減無增,更不要談甚麼夢想。
為口拼搏固然重要,但你過得快樂嗎?
訂立夢想時的自己是最純真最真心的,因此那個夢想是最能令自己活得快樂。
成長路上,所有人都曾經跌過、痛過,亦傷過,但這都是上天讓人跑得更快更遠的經驗值。
吸取教訓,繼續向前,這才是跑者在跑道上的《Fantasy Tale》。

人生有多少個十年,在這個光陰似箭的世界下,理應要把握當下,讓自己活得沒有遺憾。
跌倒不爬起來,並不代表你沒有能力,只是你放棄了自己。
然而,你的角色儘管落得五勞七傷,跌倒的時候還是會馬上站起來,拼上最後一口氣向終點衝刺。
跑道就如舞者的舞台,是讓跑者閃耀發亮的地方。
最光最亮的,不是單單獲得第一名的自己,而是能夠實踐心中夢想的那個笑容。

回想自己TB:「光陰不後退 拋開過去」

QUOTE:
遊戲怎樣好玩、新鮮都會有限期,它總有一天會變得冷清和低潮的時候。
所以他們都會有種種理由嘗試退出遊戲或者對遊戲的熱誠慢慢消逝。所以網友在遊戲當中擔當了一個十分重要的角色,會使到自己有繼續登入遊戲的動力。
朋友對任何人來說都是十分重要的,如果有一些在你身邊不離不棄陪著你的網友,那更加要珍惜。

QUOTE:
遊戲中,有多少個人是真真正正在玩,大家都好像忘了遊戲的目的。
現在大家不是掛機,就是偶爾收集裝備,一些經典地圖、道具、商店裡的衣服、與朋友一起玩樂的時光,好像已經被大家遺忘了。
即使接收到別人的邀請,再也沒有以前的那種熱血的感覺,甚至會拒絕別人的邀請。
看完了作者的文章(漫畫),我覺得自己好像忘記了最初玩這個遊戲的原因是為了跟朋友一起度過美好的時光,
而不是掛機、收集各種各樣的裝備。

QUOTE:
隨著玩跑的日子久了,認識了很多新的朋友,我真的希望大家的友誼能夠長久
同時,很久沒有聯絡的朋友,甚至是很久沒有上線的朋友,我希望有空的時侯可以再有機會一同聊天
其實,能夠認識到與自己性格和興趣相同的朋友是一件難能可貴的事,
與朋友一起玩耍,即使是嬴了,還是輸了,定必成為你一段珍貴的回憶。

QUOTE:
與現實的朋友說到跑Online這個遊戲,大家的反應只是「啊,童年回憶啊」、「小學雞遊戲罷了」這樣的回應
對,也許這個遊戲是他們所說的「小學雞遊戲」,也是大家的一個集體回憶
我認為一個遊戲能生存十年或以上是一件滿難的事,而且仍然有很多玩家,實在難得.

我們經常在說「跑幾時執呀」、「廢ser係咁架啦,都就執」
可能在遊戲出現問題時大家會不自覺發出一堆怨言
但,試細想,若這個遊戲真的倒閉了,我們的回憶呢?朋友呢?
可能總有部份玩家不在乎,但我認為這個遊戲十年來仍能生存,全因這是大家的「回憶」
而且大家在跑、跑討認識到一班朋友,會不捨得離開
你可以不認同我的說話,但至少我是這樣認為

本帖最近評分記錄
gctso 2018-7-13 13:51 讚賞 +1 你說的內容我非常同意
ryuuuyr1321 2018-7-11 09:56 讚賞 +1 感謝分享!
stmatt 2018-7-10 11:41 讚賞 +2 最後有無人收你ac? :o
廿水木 2018-7-10 11:24 讚賞 +2 感謝分享!
悠悠派使徒 2018-7-10 11:13 讚賞 +1 你的文章對我很有用。謝謝!
yukO_O 2018-7-10 11:06 讚賞 +1 感謝分享!
頑皮熊貓⭐ 2018-7-10 10:38 讚賞 +1 感謝分享!
s2208 2018-7-9 07:09 讚賞 +1 精品文章
kwanzo 2018-7-8 19:13 讚賞 +2 感謝分享!
尹諾天 2018-7-8 18:46 讚賞 +3 感謝分享!

Action — The Foundational Κey Τo ζuccess‧
頂部
hoiwa1234 (그랜드체이스)
綠極速小飛鞋

UID 170735
精華 0
積分 23975
帖子 7455
經驗 23975 點
讚賞 192 點
答中 2 題
學分 0 分
Bid 53 Points
閱讀權限 55
註冊 2007-12-8
角色 bb乂玲玲
伴侶
組織
物品 71 件
特別版童話鋼筆x1紅色小丑印章x3橙色小丑印章x4黃色小丑印章x3綠色小丑印章x6
深藍色小丑印章x3淺藍色小丑印章x1紫色小丑印章x1迷彩綠小丑印章x4
來自 香港
狀態 離線

跑Online Facebook專頁
由於爆字所以係#2再補充未講完既野...

最後,我有4類人想係到多謝。

第一,所有曾經係遊戲入面或者交易區賣過野比我既玩家,如果冇你地肯賣同留比我,我唔會升到原始,所以非常多謝你地。

第二,所有我曾經係危場見過既玩家,當中有d真係好厲害,多謝你地比左我唔少樂趣,我承認自己係有時靠屈裝取勝..係到都講番句唔好意思。以下為我個人玩危既一d圖,記得個陣出挑戰模式亦堅持玩左好耐同花左幾日時間先拎到冠軍,但對自己鐘意既地圖總算值得。

第三,我好友名單入面既毎一位好友,包括曾經delete左既好友,冇你地如果冇呢班朋友互相傾計,相信一個人係玩番跑呢5年會好悶。(只列出現時好友名單,不分先後)

最乂愛 純妹 kathyli2000 紫薇 小s 月光 丫蚊 boriss 雪琪 魔炎騎士 小芷
nicky 小豆 飛彈針 tingying Sam 奪帥 呆萌月 sunsir 愛愛 蕞愛(台灣) ying
小琪 神月 ComDine 雲月兒 倪晨曦 痴靜 Pranks 細粒籽 小pw 布偶兔 小天使
kenethyyu007 紫月乂怡 魔法阿嬤(台灣) gvb slump小雲 灝灝 8739 ChenChen
廿水木 黃慧心 worlder 琪琪 巫師 星流abbieabbie crystalwings ywf111 AT藍 matt
勁人阿軒 bakey tracyng1 hejiepeng vicky 無限mugenrr felixlam 小琦 梓 yukban
細細 耐冇玩 Miss栗 飯子kk Timo pong仔 沁暖 kelly1592463 超合金人 寵物小精靈神 org
光光23 楠楠 無言共對 alg Fill 莎巴 IamFwl 純屬晴天 晨曦B z62000 小lau hanghang0813
多啦超人 s2208 hk1393 Christy17 草莓一族 豆釘 kelly2013 kellyyl 天賜 紅蓮 彗星 給我一個五
Shikata chocolate君 IamsHaNx3 y56195621 傾場専用AC MEOOOW b哥 混拼地獄 小火龍b 君
小駿小駿小駿 chau 米粒(台灣) 蝸牛(台灣) Mukonmi(台灣) Revenged(台灣) anthony andy
桶 阿魚(台灣) 湮DJ蜂 沒有記憶的人 平安夜童話 pudding0426 明明朱古力 深夜食堂 112811
Pale shanshan5512 HeyySweet 勝利王者 凝空草 lodyk donny1992 憎死跑online 123law 回味o(台灣)

第四,我團友,咁耐以來入過2個團,一個係AKB48,另一個係羅馬帝國,雖然2個團既團長都已經離開左,但都要多謝佢地比我加入成為一份子;雖然團已被炸,亦唔知將來跑會唔會搞番好,但我都唔會忘記以前同班團友做團任既日子,當中有d亦因而成為好友

可能仲有其他好多...請原諒我唔記得
多謝你地其中有d有賣過野比我,有幫我代打過,有同我傾下關於跑既野戓跑以外既野,有同我做任務/試玩新地圖,有幫我做ht,甚至為左幫我玩自拍活動犠牲自己個樣(雖然最後拎唔到獎)等等,同埋多謝你地願意做我既垃圾回收站(自問黑仔+之前經常走去推機)

我自問好少會去花時間同朋友合照,所以想睇下有冇人可以同我影
7月9日(凌晨12:00-1:00)我會係我自己農場到,希望可以影番d相日後做留念,即使你唔係我朋友都可以入黎傾下計/合照

最後多謝咁多位花時間睇我呢個無聊帖,如果有咩想講可以係下面留言戓者私底下同我講(如果介意)~
我會聽晚戓者星期一有時間覆

本帖最近評分記錄
0o小坤o0 2018-7-9 12:00 讚賞 +2 感性哥 玩多d危
s2208 2018-7-9 07:08 讚賞 +1 精品文章
puterch 2018-7-8 18:32 讚賞 +2 精品文章
跨時代♥` 2018-7-7 21:09 讚賞 +3 精品文章
sandysky 2018-7-7 20:22 讚賞 +1 頭讚

Action — The Foundational Κey Τo ζuccess‧
頂部
ASD64
紅閃電小飛鞋

UID 5236
精華 0
積分 32915
帖子 11012
經驗 32915 點
讚賞 448 點
答中 20 題
學分 0 分
Bid 46 Points
閱讀權限 59
註冊 2006-8-12
角色 ASD63
伴侶 沉默的大中天
組織
物品 43 件
天藍貓眼石x1殷紫橄欖石x1緋紅尖晶石x1湛藍水晶石x1星鑽方柱石x1
月光藍柱石x1蒼穹天青石x1
狀態 離線

跑Online Facebook專頁

頂部
最乂愛
-*千戀;萬愛 - 版主

UID 174998
精華 0
積分 3335
帖子 2441
經驗 3335 點
讚賞 162 點
答中 0 題
學分 0 分
Bid 0 Points
閱讀權限 85
註冊 2007-12-19
角色 最乂愛
伴侶 donny1992
組織
物品 沒有物品
狀態 離線
第三,我好友名單入面既毎一位好友,包括曾經delete左既好友,冇你地如果冇呢班朋友互相傾計,相信一個人係玩番跑呢5年會好悶。(只列出現時好友名單,不分先後)

最乂愛

本帖最近評分記錄
美麗天使 2018-7-10 12:59 讚賞 +1 哈哈居然有你份 相比之下我都係好渺小 ...

頂部
sandysky
紫閃電小飛鞋
喵喵喵^ •̀ω•́^ฅ

UID 190982
精華 0
積分 53875
帖子 34302
經驗 53875 點
讚賞 981 點
答中 30 題
學分 0 分
閱讀權限 65
註冊 2008-1-14
角色 o0紫薇天使0o
伴侶 o0濠仔0o
組織 瘋癲bab1♥`紫;`傻傻的紫.
物品 92 件
月宮仙子嫦娥.桂魄x1月宮仙子嫦娥.玉鏡x1戊戌豆豆2018x1初戀滋味棒x2月宮仙子嫦娥.嬋娟x1
奔出滿Fun紅色碎片x1月宮仙子嫦娥.玄兔x1白朱古力棒棒仔x13殘舊的鎖匙x13
來自 SuPErI0r♥`
狀態 離線
有我 我都開始左佛系儲裝
追裝追到累 我要停下
9號凌晨1點我會去你農場的

頂部
{YI-彤
橙閃電小飛鞋
身代わりの侵入

UID 50844
精華 0
積分 36672
帖子 18506
經驗 36672 點
讚賞 380 點
答中 0 題
學分 0 分
閱讀權限 60
註冊 2007-4-4
角色 沉默的大中天
伴侶 ASD63
組織
物品 16 件
月光藍柱石x1湛藍水晶石x1星鑽方柱石x1天藍貓眼石x1深藍色小丑印章x1
殷紫橄欖石x1緋紅尖晶石x1蒼穹天青石x1
狀態 離線
咁多字點睇呀ching

頂部
lodyanna
紅太陽翼靴子

UID 487053
精華 0
積分 91429
帖子 53851
經驗 91429 點
讚賞 15219 點
答中 79 題
學分 0 分
Bid 1360 Points
閱讀權限 73
註冊 2012-12-30
角色 lodyk
伴侶 小瘋子a0a
組織
物品 81 件
黑色小丑印章x1
狀態 離線
好長lm
btw好似自爆咗ac名

衫濕了仍癡癡醉 時間彷忽消失去

頂部
ヾ MrYim`
淺藍魔鞋

UID 490118
精華 1
積分 7273
帖子 3971
經驗 7273 點
讚賞 118 點
答中 34 題
學分 0 分
Bid 98 Points
閱讀權限 42
註冊 2013-3-14
角色 風流雲散
伴侶 小母母
組織
物品 19 件
殘舊的鎖匙x5特別版童話鋼筆x1紅色小丑印章x1橙色小丑印章x2綠色小丑印章x1
初戀滋味棒x12014紳士兔子帽x1深藍色小丑印章x1淺藍色小丑印章x1潮流白派成員x1
狀態 離線
有神快拜啊

頂部
legohk (VINTAGE)
深藍魔鞋
笑容狗

UID 19527
精華 0
積分 7761
帖子 4892
經驗 7761 點
讚賞 358 點
答中 1 題
學分 0 分
Bid 17 Points
閱讀權限 43
註冊 2006-12-15
角色 歐洲夫人
伴侶 癲毛
組織
物品 2 件
紫色小丑印章x0
狀態 離線
長帖

頂部
moon12 (我是黑貞胸部的胸帶的伊 ...)
月見霧草窩 - 版主

UID 333023
精華 0
積分 2895
帖子 771
經驗 2895 點
讚賞 86 點
答中 0 題
學分 0 分
閱讀權限 80
註冊 2009-7-4
角色 香月
伴侶 leemelody
組織 若月神社
物品 20 件
奔往幸福的氣球x1
狀態 離線
縱使我們一直都吐糟港跑如何XXXX
但對於我來說 港跑先是一切的回憶所在
沒有港跑 大概都不會識了一堆朋友
最初識的朋友都已經不在 但仍有繼續玩和聯絡的跑友
我無法想像再有什麼網絡遊戲能像跑玩了9年有多
長情到我都想吐糟
唯一的後悔就是沒太早入跑坑
就算谷谷有幾差勁
始終我還是喜歡港跑

感謝大課長多年來支持跑(爆

PS.可以將你篇文分享跑FB群嗎

http://forum.talesrunner.com.hk/viewthread.php?tid=4035397&extra=page%3D1
↑BGM素材網址

自取多謝

獻給已離去與還在的跑者們--

第八屆金鞋獎-Undone-影片與解說各種
頂部
熊帽
清朝 - 版主
純腦.exe已停止運作

UID 524601
精華 0
積分 6506
帖子 4202
經驗 6506 點
讚賞 123 點
答中 39 題
學分 0 分
Bid 10 Points
閱讀權限 80
註冊 2016-12-15
角色 亞純
伴侶 前列線剎車
組織 清朝
物品 21 件
月宮仙子嫦娥.桂魄x1月宮仙子嫦娥.玉鏡x1湛藍水晶石x1初戀滋味棒x1天藍貓眼石x1
月宮仙子嫦娥.嬋娟x1月宮仙子嫦娥.玄兔x1緋紅尖晶石x1白朱古力棒棒仔x1
來自 非洲兒童之家
狀態 離線
超大篇字海..
BTW 樓豬D大字又寫得幾好睇 細字就密麻麻難睇D

我覺得可以放得低唔強逼自己追裝幾好呀 留番D錢同心思去其他生活上既野
G持

頂部
`桶♥ ( 9 6 7 7 0 )
紅太陽翼靴子
若令你動情或者我永遠不及 ... . ...

UID 504701
精華 0
積分 94286
帖子 44437
經驗 94286 點
讚賞 1488 點
答中 19 題
學分 0 分
Bid 7 Points
閱讀權限 73
註冊 2014-8-1
角色 小蟹蟹
伴侶 秋之憶念
組織 Consociate✿
物品 92 件
初戀滋味棒x1白朱古力棒棒仔x3奔往幸福的氣球x1
狀態 離線
自問最印象深刻係第一次出風精冠個陣我最後用左一個月人工仲要比fd代抽先抽中(都多謝佢願意幫手抽)

好記得個日係成班人圍住部機幫你一齊推機
其實個陣岩岩訓醒冇耐有人同我講你推緊風冠
然後就去左花生
其實個陣真係覺得你癲左
因為真係知道你用左好多好多好多$去扭
仲好記得部機由機頭比成班幫你推到去紅機
搞左成幾個鐘 好彩最後都中到 真心為你高興

我仲記得我地係因為一隻粉紅熊寵而加FD到依家
雖然我地其實唔會係跑一齊玩 可能見到都整係寒暄幾句
問下呢排課左乜 有乜野個d
但其實都會多謝有你呢個朋友
因為你會分享好多韓跑野比我 平放下野比我 送下野比我 幫下我
多謝你:)

自HIGH一下你隻壇AC仲有我代升既痕跡XD
(959睇番舊帖見到自己用你隻AC回XD

PIG

怎麼原諒我的奢望 超出的愛如何收掉
想念太瘋狂夜太過漫長 無法等到天都亮

頂部
名無し
橙波鞋

UID 711030
精華 0
積分 655
帖子 134
經驗 655 點
讚賞 4 點
答中 0 題
學分 0 分
閱讀權限 25
註冊 2017-10-5
角色 魔炎騎士
伴侶
組織
物品 11 件
初戀滋味棒x4淺藍色小丑印章x1白朱古力棒棒仔x1與兔兔共度中秋x1
狀態 離線
我就係戈個魔炎騎士了 當初加你係最後一次(暫時係)九蚊卡戈個時期黎既 加完之後都冇咩聯絡就係wwwww多謝你送既禮物戈年咁岩半退左跑冇收到 大概5會拎出黎合拎留做個記念都好 至於9號大概12點都可以黎既(因為我家企個wifi有時12點就自己閂左.....)

頂部
sammytse811 (17歲A0處女)
深藍閃電小飛鞋
釣金龜 求包養!

UID 76265
精華 0
積分 46909
帖子 34260
經驗 46909 點
讚賞 785 點
答中 0 題
學分 0 分
閱讀權限 64
註冊 2007-6-2
角色 小謝漆漆子
伴侶
組織  TendeNcy -
物品 2 件
灰色小丑印章x1懷舊黑派成員x1
狀態 離線
too long ..

頂部
bbxzbb
深藍太陽翼靴子

UID 452702
精華 0
積分 131030
帖子 56832
經驗 131030 點
讚賞 1744 點
答中 125 題
學分 0 分
Bid 310 Points
閱讀權限 78
註冊 2011-8-23
角色 dkmdgjhhdcai
伴侶
組織
物品 190 件
憤怒之火天燈x1驚訝的蒂蒂x1
狀態 離線
長到可以出書

頂部
前程錦繡
官方版主

UID 45001
精華 0
積分 13758
帖子 7399
經驗 13758 點
讚賞 573 點
答中 6 題
學分 0 分
Bid 10 Points
閱讀權限 150
註冊 2007-3-14
角色 前程錦鏽
伴侶 BaBySuBi
組織
物品 等待更新
來自 hk
狀態 離線
真係有睇哂
作為收藏品排品第一名
話你撐起左一個時代都不為過
無咩特別意見可以比返你
同我既想法好多都不謀而合
新既旅程 祝願一帆風順

本帖最近評分記錄
ryuuuyr1321 2018-7-11 09:56 讚賞 +1 支持你!下次繼續^_^

PEACE<3!!

頂部
雙子寶寶 (我是帥寶王~hi)
童話嘉許精靈
*mY GeMinI bAbY~`

UID 222474
精華 0
積分 27159
帖子 11196
經驗 27159 點
讚賞 545 點
答中 137 題
學分 0 分
Bid 71 Points
閱讀權限 88
註冊 2008-3-26
角色 雙子寶寶
伴侶 韻敏
組織
物品 230 件
殘舊的鎖匙x20紅色小丑印章x4戊戌豆豆2018x1戊戌哥基2018x1深藍色小丑印章x4

來自 天堂
狀態 離線
成長 使人得失太多

本帖最近評分記錄
hoiwa1234 2018-7-9 01:30 讚賞 +1 你說的內容我非常同意

只期待 後來的你 能快樂
那就是 後來的我 最想的
頂部
dashwer (司機)
黃魔鞋

UID 515886
精華 0
積分 5319
帖子 3285
經驗 5319 點
讚賞 50 點
答中 1 題
學分 0 分
閱讀權限 40
註冊 2015-8-1
角色 dashhty
伴侶 萊伊Rai
組織 報復社會
物品 5 件
迷彩訓練營徽章x1殘舊的鎖匙x4
來自 由年下攻支配的異世界
狀態 離線
真。字海

頂部
AiYing
紅月神翼靴子
Fade Out

UID 513709
精華 1
積分 55752
帖子 23051
經驗 55752 點
讚賞 1651 點
答中 148 題
學分 0 分
Bid 54 Points
閱讀權限 66
註冊 2015-4-29
角色 twn殷凝
伴侶
組織
物品 120 件
七色童話鋼筆x1特別版童話鋼筆x0褪色的童話鋼筆x1戊戌哥基2018x1黑白貓x1

狀態 離線
睇晒留個名

我鍾意生日卡裡面寫嘅內容

本帖最近評分記錄
hoiwa1234 2018-7-9 01:30 讚賞 +1 thx ying
頂部
flamingo22 (DM lover)
紅飛鞋

UID 512608
精華 0
積分 1610
帖子 2327
經驗 1610 點
讚賞 44 點
答中 5 題
學分 0 分
閱讀權限 31
註冊 2015-2-4
角色 flamingo22
伴侶 ♀日本毛澤東♀
組織
物品 13 件
紅色小丑印章x1迷彩訓練營徽章x1潮流白木材x1殘舊的鎖匙x10
來自 Deemo's world
狀態 離線
樓主你寫既所有野我都非常認同, 亦深深感受到你對跑既愛,其實我都有差唔多一年無上過跑, 都系前幾日先開始上番, 一上番既時候見到有好多fd都del左我.  甚至連點樣控制角色都唔系好記得. 而且多左好多新裝(全部都好靚), 我都有衝動想要d裝. 但系由小學玩到而家既我都感覺到自己變得成熟左, 攞唔到新既裝都唔會覺得好遺憾.

一年無上過跑既我, 系前幾日重拾番童年既回憶, 發現跑雖然真系變左唔少, 但系跑依然有佢既獨特,系一隻好好玩既online game. 可惜時光荏苒, 系8月尾我就要去英國讀書, 考A level, 開啟我人生既另一頁. 相信我亦會漸漸退跑. 雖然話退跑,但系系我回億中跑都一定佔左我童年既一部份, 我亦永遠唔會忘記玩跑既日子.

我系呢到祝願樓主搵到自己想走既路, 向自己既夢想出發. 加油!!
p.s. 以前成日見你個名系公園到

頂部