跑Online官方討論版 
遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 會員專區 | 幫助

標題: [其他] [VISTA/Win7] 解決登入問題的方法
官方管理員2號
遊客

UID 391
精華 8
積分 3987
帖子 397
經驗 3987 點
讚賞 1723 點
答中 0 題
學分 0 分
Bid 0 Points
閱讀權限 1
註冊 2006-7-12
角色 官方管理員2號
伴侶
組織
物品 沒有物品
狀態 離線

[VISTA/Win7] 解決登入問題的方法

光光:大件事喇 !我有個朋友仔唔知點解玩唔到《跑Online》!依家唔知點算好!

賢者:呵呵!呢個問題應該唔難解決!等我幫下你啦!你可以將個問題講清楚D嘛?

光光:係咁既!佢裝左遊戲之後,再登入遊戲,個系統就係咁迫佢重新下載個遊戲!下載完,再入都係咁...

賢者:嗯嗯!呢個問題其實只會出現係『操作系統』為視窗Vista(#2)視窗7(#3),好容易解決!

光光:原來係呢兩個可惡嘅『操作系統』搞出嚟!賢者老師!我哋應該點先可以解決到呢個問題呢?

本帖最近評分記錄
kitty2eine3e 2010-6-28 21:43 讚賞 +1 你的文章對我很有用。謝謝!
烈魂 2010-6-23 11:09 讚賞 +2 I LOVE U
peter7339 2010-6-23 09:37 讚賞 +2 精品文章
`xD小豬 2010-6-22 19:35 讚賞 +2 正!
頂部
官方管理員2號
遊客

UID 391
精華 8
積分 3987
帖子 397
經驗 3987 點
讚賞 1723 點
答中 0 題
學分 0 分
閱讀權限 1
角色 官方管理員2號
伴侶
組織
物品 沒有物品
狀態 離線

跑Online Facebook專頁
『視窗Vista』登入不能的解決方法

==================== 分格線 ======================

賢者(睇睇說明書):大家可以依照以下方法解決,首先係視窗Vista嘅解決方法....

1. 打開『控制台』

2. 再選擇『使用者帳戶』...

3. 再選擇『開啟或使用者帳戶控制』...

4. 大家可以見到,系統自己本身會Tick左『使用[使用者帳戶控制(UAC)來協助保護您的電腦』...

5. 解除Tick,再按一次確定,電腦需要重新啟動電腦一次。

賢者:再登入遊戲,你睇睇!問題解決左喇!

光光:哇!真係wo!仲好簡單Tim!咁如果我朋友係用視窗7呢?

本帖最近評分記錄
lokyirabbit 2010-6-25 16:08 讚賞 +1 精品文章
`xD小豬 2010-6-22 19:35 讚賞 +1 正!
頂部
官方管理員2號
遊客

UID 391
精華 8
積分 3987
帖子 397
經驗 3987 點
讚賞 1723 點
答中 0 題
學分 0 分
閱讀權限 1
角色 官方管理員2號
伴侶
組織
物品 沒有物品
狀態 離線

跑Online Facebook專頁
『視窗7』登入不能的解決方法

==================== 分格線 ======================

賢者:視窗7方面,都係入去『控制台』及打開『使用者帳戶』...

1. 點擊『變更使用者帳戶控制設定』...

2. 系統本身設定為『預設 - 只在程式嘗試變更我的電腦時才通知我』...

3. 手動最下的選項『發生下列狀況時,不要通知我:』...

賢者:再次登入遊戲,視窗7的問題都解決左喇!

光光:哇!原來係咁簡單!好等我第一時間通知我個朋友仔先!唔該你呀~賢者~~

本帖最近評分記錄
傻X旦 2010-6-24 17:46 讚賞 +1 你說的內容我非常同意
HinBaBii 2010-6-23 16:40 讚賞 +1 你的文章對我很有用。謝謝!
`xD小豬 2010-6-22 19:36 讚賞 +1 正!
頂部