跑Online官方討論版 
遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 會員專區 | 幫助

標題: [閒聊] 奪帥糸狗
奪帥
Et3rna1 - 版主

UID 373199
精華 0
積分 26969
帖子 6751
經驗 26969 點
讚賞 341 點
答中 126 題
學分 0 分
Bid 456 Points
閱讀權限 80
註冊 2010-3-24
角色 奪帥
伴侶 GuLiTyCr0wN
組織
物品 230 件
殘舊的鎖匙x64
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 KunAgüero 於 2019-6-1 02:20 發表
人地iphone一個iOS吊打你部小米私隱啦
https://en.wikipedia.org/wiki/FB ... _encryption_dispute
apple為左客戶資料同FBI嘈到上庭,可能你長期沉迷係網絡世界唔會知
你就好啦可以親親黨爸爸

論環境,你爸爸個麒麟OS、Android、iOS呢啲ecosystem都差好遠添
有冇人為你爸爸寫app都係未知數

呢D問題你用得smart  phone或者上得網就預左有,根本無時無刻都有機會暴露私隱,無得100%避
更何況small potato 表示無野值得被偷
都係果句啦,因為我唔似你(地)咩都要依賴哂部手機(現代大部分香港人既寫照)
鐘意咪拎去囉反正果d資料唔值錢
而重來無人講過你唔可以用/用左係傻仔,根本全部都係個人選擇
有錢人買得起豪宅又覺得有需要咪買囉
如果你係重要人物又有錢咁佢地就唔會care用個貴D既電話保障自己啦
但可惜你都只係個剩係識係跑壇發癲既small potato,係可悲既

QUOTE:
原帖由 KunAgüero 於 2019-6-1 02:20 發表

完全體驗到無知既極致,
人地都已經講埋RAM少 = 成日Lag機,使用手機體驗大打折扣
比個正常例子你:Android cheap機正常使用1-2年就會lag,
但iOS用2-3年一樣順,所以明唔明點解2019仲有人用6/6s?

都係果句,完全無呢個問題,用左2 3年表示無lag雞
係唔係又係你ff? 定係你自己無用過又係到吹
更何況唔成日換機,減少為地球製造更多電子廢物先係真正"改善生活"既做法

QUOTE:

通訊app、交易app呢啲講緊只係必備咋,
人地講緊利用其他app幫自己提升生活質素,生活質素相輔相成

手機app睇幾時有車已經可以每程慳返嗰15-20分鐘等車時間
Google assistant自動係Starbucks買咖啡慳返嗰5-10分鐘等野飲時間,
慳落黎夠你take a nap
搭車時間人地睇Quora、TED、聽6 minute english improve自身添

d app而家平手機做唔到咩?smile_39.gif
上面講過哂唔再重複

「愛してる」を君に伝えたい
頂部
FunGx神月
橙極速小飛鞋

UID 499296
精華 0
積分 20773
帖子 11517
經驗 20773 點
讚賞 291 點
答中 34 題
學分 0 分
Bid 17 Points
閱讀權限 53
註冊 2014-2-1
角色 幻影乂神月
伴侶
組織
物品 60 件
黑色小丑印章x1八週年雪姬物品x1八週年映雪物品x1初戀滋味棒x1
狀態 離線

跑Online Facebook專頁
唔通你就係淨係識喺跑壇發癲嘅大potato

頂部
你做乜春天
黃襪子

UID 520631
精華 0
積分 92
帖子 95
經驗 92 點
讚賞 2 點
答中 0 題
學分 0 分
Bid 0 Points
閱讀權限 12
註冊 2016-5-12
角色
伴侶
組織
物品 等待更新
狀態 離線

跑Online Facebook專頁
睇奪帥回覆等於降低智商 幾頁都糸三篤屁
珍糸吹九漲

頂部
奪帥

UID 373199
精華 0
積分 26969
帖子 6751
經驗 26969 點
讚賞 341 點
答中 126 題
學分 0 分
閱讀權限 80
角色 奪帥
組織
物品 230 件
殘舊的鎖匙x64
狀態 離線
回復 #103 你做乜春天 的帖子

一開始提出果d"討論"既人要圍繞住果三篤屁咁無營養,咁都唔係我既控制範圍
btw既然你咁得閒上左水
咁可以講下邊到用你名回帖未呀?
定係你想講其實係呢個帖到已經回左好多次"你做乜春天"?
咁就唔只係我,好無信服力wo

頂部
KunAgüero (GRINGO.)
深藍天使鞋

UID 521874
精華 0
積分 15207
帖子 8539
經驗 15207 點
讚賞 155 點
答中 1 題
學分 0 分
閱讀權限 50
註冊 2016-6-30
角色 KunKunAguero
伴侶 Crashing
組織
物品 14 件
紫色小丑印章x2
狀態 離線
奪帥便漲紅了臉,額上的青筋條條綻出,爭辯道,「不關注世界科技不能算……無知!……gimmick的事,能算無知麼?」

接連便是難懂的話,什麼「跑壇發癲」,什麼「買哂貪婪箱好過」之類,

引得眾人都鬨笑起來:店內外充滿了快活的空氣。

頂部
深藍天使鞋

UID 521874
精華 0
積分 15207
帖子 8539
經驗 15207 點
讚賞 155 點
答中 1 題
學分 0 分
閱讀權限 50
伴侶 Crashing
組織
物品 14 件
紫色小丑印章x2
狀態 離線
又到清晨橪跑壇孔乙己既時間

QUOTE:
呢D問題你用得smart  phone或者上得網就預左有,根本無時無刻都有機會暴露私隱,無得100%避
更何況small potato 表示無野值得被偷
都係果句啦,因為我唔似你(地)咩都要依賴哂部手機(現代大部分香港人既寫照)
鐘意咪拎去囉反正果d資料唔值錢
而重來無人講過你唔可以用/用左係傻仔,根本全部都係個人選擇
有錢人買得起豪宅又覺得有需要咪買囉
如果你係重要人物又有錢咁佢地就唔會care用個貴D既電話保障自己啦
但可惜你都只係個剩係識係跑壇發癲既small potato,係可悲既

又要up啲乜住得屋就預左有人爆竊既三篤屁,
多謝你又再一次用藍字證明你份人無任何價值

從來冇話過你話人唔可以用/用左係傻仔,全世界都知係個人選擇
全世界只係笑你對於科技既無知,未經大腦就講埋啲cheap機貴機冇分別既說話,同慕容公子講讀書冇用一樣可笑可悲

當全世界進修緊、對世界作出貢獻時,
跑壇孔乙己眼中只有跑壇,然後認為其他人同佢一樣可悲
多謝你話我知你係跑壇發癲既small potato,然後以己度人

QUOTE:
都係果句,完全無呢個問題,用左2 3年表示無lag雞
係唔係又係你ff? 定係你自己無用過又係到吹
更何況唔成日換機,減少為地球製造更多電子廢物先係真正"改善生活"既做法

當全世界係google search "why does android"時,都會show到“why does android lag after a while”
然而公屋仔話:跑壇冇人話Android lag wo
完全唔明最後一句想表達咩,人地用貴機用足4年添

QUOTE:
d app而家平手機做唔到咩?
上面講過哂唔再重複

從來唔係cheap機做唔到,家陣係你呢個cheap人唔用姐

又要重複一段:你唔係唔重覆,係你駁唔到姐
你點駁到你中文能力差比人笑、未達成陪屋企人等目標既事實?
比全世界369時再駁就7嫁啦

頂部
你做乜春天
黃襪子

UID 520631
精華 0
積分 92
帖子 95
經驗 92 點
讚賞 2 點
答中 0 題
學分 0 分
閱讀權限 12
註冊 2016-5-12
角色
伴侶
組織
物品 等待更新
狀態 離線
回復 #104 奪帥 的帖子

你終於明白
不過我只糸話你一個

頂部
奪帥

UID 373199
精華 0
積分 26969
帖子 6751
經驗 26969 點
讚賞 341 點
答中 126 題
學分 0 分
閱讀權限 80
角色 奪帥
組織
物品 230 件
殘舊的鎖匙x64
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 KunAgüero 於 2019-6-2 08:28 發表
又要up啲乜住得屋就預左有人爆竊既三篤屁,
多謝你又再一次用藍字證明你份人無任何價值

從來冇話過你話人唔可以用/用左係傻仔,全世界都知係個人選擇
全世界只係笑你對於科技既無知,未經大腦就講埋啲cheap機貴機冇分別既說話,同慕容公子講讀書冇用一樣可笑可悲

當全世界進修緊、對世界作出貢獻時,
跑壇孔乙己眼中只有跑壇,然後認為其他人同佢一樣可悲
多謝你話我知你係跑壇發癲既small potato,然後以己度人

多謝你指出原來"用得電話上網就會有個人資料外洩既風險"同"住得屋就預左有人爆竊"係一樣既logic
再講,究竟我幾時有講過紅字
剩係data lost同爆竊既physically item lost已經完全唔同
建議閣下真係要take下logic course先
至於邊個係跑壇發癲既small potato正常人就有眼睇既
唔到3 4日就開埋d sb前sb後又無內容無營養既膠po
唔係今次有呢個po出現,加埋你講埋d有 logical error既野我都廢事理你啦

QUOTE:
原帖由 KunAgüero 於 2019-6-2 08:28 發表

當全世界係google search "why does android"時,都會show到“why does android lag after a while”
然而公屋仔話:跑壇冇人話Android lag wo
完全唔明最後一句想表達咩,人地用貴機用足4年添

啊,上面一早講左
你覺得佢廢又有錢咪換左佢囉
亦都再講多次係"個人選擇"
我就從來無lag雞呢個問題既
夠用既咁我駛鬼俾多咁多去買部電話用你個vr功能自high咩

QUOTE:

從來唔係cheap機做唔到,家陣係你呢個cheap人唔用姐

又要重複一段:你唔係唔重覆,係你駁唔到姐
你點駁到你中文能力差比人笑、未達成陪屋企人等目標既事實?
比全世界369時再駁就7嫁啦

你又知我無用?
藍字: 唔重複=駁唔到又係咩logic?
上面講過哂啦唔重複
綠字: ok你個世界就係得你自己同twn欣型,係可悲既

QUOTE:
原帖由 你做乜春天 於 2019-6-2 10:03 發表
你終於明白
不過我只糸話你一個

跑壇咁多ac,實有d ac係有常用字
咁唔通人地回po用果d字之前都要search下有冇人用呢d字註冊過,然後再問番註冊當事人可唔可以用呀?
不過我都想知平時我潛水咁耐點解你都咁留意我,你都好得閒下就真

頂部
深藍天使鞋

UID 521874
精華 0
積分 15207
帖子 8539
經驗 15207 點
讚賞 155 點
答中 1 題
學分 0 分
閱讀權限 50
伴侶 Crashing
組織
物品 14 件
紫色小丑印章x2
狀態 離線
出完trip返到黎睇下跑壇孔乙己

自己聲稱有error結果又係冇explain,又完美展示三篤屁之流
當全世界當跑壇係橪狗地方、要營養會睇quora/medium/ted/khan時,
孔乙己以為跑壇=研究所,有營養既野應該要post係跑壇

屈人話人地老吹an會lag,結果柒左就轉移話題真係陰功
講埋啲乜換機,說好的減少為地球製造更多電子廢物先係真正"改善生活"既做法呢

你係識就唔會衝出黎柒比人笑啦,第2到第6頁成班人指住黎笑都可以自我感覺良好,
應該稱你做阿Q定孔乙己?

睇過睇過,第6頁啦,
你點駁到你中文能力差比人笑、未達成陪屋企人等目標既事實啊?

頂部
深藍天使鞋

UID 521874
精華 0
積分 15207
帖子 8539
經驗 15207 點
讚賞 155 點
答中 1 題
學分 0 分
閱讀權限 50
伴侶 Crashing
組織
物品 14 件
紫色小丑印章x2
狀態 離線

QUOTE:
多謝你指出原來"用得電話上網就會有個人資料外洩既風險"同"住得屋就預左有人爆竊"係一樣既logic
剩係data lost同爆竊既physically item lost已經完全唔同

柒頭#101:

QUOTE:
呢D問題(暴露私隱)你用得smart  phone或者上得網就預左有

101講到預左比人爆私隱,結果依家淆到話只係"有風險"
我凈係知有條柒頭轉換字眼然後話人logic error,點解可以淒涼到咁
紫色果句更加唔關事添,真係可悲

頂部
奪帥

UID 373199
精華 0
積分 26969
帖子 6751
經驗 26969 點
讚賞 341 點
答中 126 題
學分 0 分
閱讀權限 80
角色 奪帥
組織
物品 230 件
殘舊的鎖匙x64
狀態 離線
點解要出trip呀
你唔係靠你部貴電話偉大而神聖既vr就可以當出左架啦咩?
不過難聽D講
本身個跑壇D野都唔係咁有營養
但加埋只係識係到發癲、sb前sb後既sb獸
就搞到呢到更加之無營養
而事實我真係用咁耐都無lag雞問題
wfc你/其他人咩
定係你已經勁到physically拎到我部機泥check咁勁呀?
而事實的確係換少d機減少製造更多電子垃圾,為地球環保出力好過你果個吹到曉飛既vr更能"改善生活"
唔通日日對住你個vr就可以改善環境,救到地球咩
根據呢個po咁無營養既第2-6頁
除左sb獸同twn欣型之後我真係見唔到有"成班人指住泥笑"
建議閣下真係要驗下眼(or腦)先泥講野
不過我都明,你既"全世界"就係得你自己同twn欣型,明既明既

咪話預左有呢個機會,咁咪姐係有風險,識唔識中文字呀?
紫色係比較緊資料外洩既風險同爆竊既potential lost,又點唔關事呀?smile_39.gif

頂部