跑Online官方討論版 » 跑Online創意居 » [活動]創意居自搞繪畫比賽-已截

2018-5-22 12:53 翔烈帝劉備
[活動]創意居自搞繪畫比賽-已截

嗨,又係我啊
創意居呢排又就黎成個死城咁,但係見到多左人入黎覆野,係開心既
但諗諗下自己以前好似都有搞過比賽
所以不如又搞多次
老實講句,我真係唔知我仲可以搞幾多次

前兩年我成日遲派獎,SORRY啊大家
不過
[b][color=Red]今年一定可以准時派獎,唔准時我派雙倍
[/color][/b]

如果有興趣既話,可以睇番前兩年D比賽

[color=Blue][活動]Siho最萌繪畫大賽[/color]
[url]http://forum.talesrunner.com.hk/viewthread.php?tid=4106612&extra=page%3D2%26amp%3Bfilter%3Dtype%26amp%3Btypeid%3D5[/url]

[color=Blue][活動]Siho最萌繪畫大賽-宣佈賽果[/color]
[url]http://forum.talesrunner.com.hk/viewthread.php?tid=4108025&extra=page%3D2%26amp%3Bfilter%3Dtype%26amp%3Btypeid%3D5[/url]

[color=Blue][活動]十年的天空繪畫比賽[/color]
[url]http://forum.talesrunner.com.hk/viewthread.php?tid=4150888&extra=page%3D1[/url]

[color=Blue][活動]十年的天空繪畫比賽 結果公布[/color]
[url]http://forum.talesrunner.com.hk/viewthread.php?tid=4154970&extra=page%3D1[/url]

至於今年標題就係:A4紙
因為我詞窮,諗唔到標題,無理由又12周年咁無創意係咪先???
[size=4][b]大家想係張A4紙畫乜就乜啦[/b][/size]

手繪又可,電繪都可
[b][color=Red]但有限制就係一定要上色,同埋要係關跑事[/color][/b]

[size=5][b][color=Red]唔准畫火柴人
唔准描畫
[/color][/b][/size]

[size=5][color=Red][b]此為反面教材(由DESERTSIU提供)[/b][/color][/size]
[img]https://i.imgur.com/OVjIcvk.png[/img]

[size=5][b]1.不要抄襲

2.為確保公平性,所有參賽者必須把畫作短消息給我,以免日後因另開新post放置參賽畫作而引起抄襲問題
短消息的格式必須要正確,格式詳情如下:
畫作名稱:
畫作: (放上你的畫作連結[img][/img])
內容: (50字就可以,千萬不要作論文給我)

3.不要把你以前畫過的作品交上來

4.尺寸必須為A4[/b][/size]

投票既野到時先再講,應該係咁多

至於時間方面
年年大家都話唔夠時間,我今次就比夠一個月

[b][size=4][color=Blue]收集作品日期:5月22日-6月27日
開始投票日期6月28日-7月15日[/color][/size][/b]

另外獎品方面
不如我地今次加碼

[color=Orange][b][size=4]第一名:1000點
第二名:450點
第三名:300點

優異獎(2名):50點
參與獎:花田X1[/size][/b][/color]

都係個句啦
畫畫係開心既,唔好咁執著勝負,我搞活動純粹係想創居熱鬧番,大家畫既野都有自己特色,就算輸左都唔好失落
最後,指明DESERT+[size=7][color=Red][b]前程錦繡[/b][/color][/size] 唔比參賽
係咁多,多謝大家。

[[i] 本帖最後由 翔烈帝劉備 於 2018-6-28 01:36 編輯 [/i]]

2018-5-22 13:24 前程錦繡
但有限制就係一定要上色
黑色算唔算上左黑色? i mean 有塗黑

參與獎:花田X1
多謝左先 我盡我能力畫隻火柴人支持 希望有時間

2018-5-22 13:32 翔烈帝劉備
回復 #2 前程錦繡 的帖子

黑色睇你點運用啦
姐係如果係呢隻,我會覺得OK
[img]https://pbs.twimg.com/media/DWp1IslU0AElIJN.jpg:large[/img]

作者:death_star soy
[url]https://twitter.com/dextersoy/status/966713889252503553[/url]

但係淨係單線稿就898

你3年前畫個張屎浩仲留住係個帖到
[url]http://forum.talesrunner.com.hk/viewthread.php?tid=4108025&extra=page%3D2%26amp%3Bfilter%3Dtype%26amp%3Btypeid%3D5[/url]

2018-5-22 13:35 天野愛
無玩跑了唔要獎品 可以玩? @@

2018-5-22 13:36 翔烈帝劉備
回復 #4 天野愛 的帖子

可以玩,無任歡迎clown29.gif clown29.gif

2018-5-22 13:38 天野愛
^O^我考完試畫張

2018-5-22 13:47 無邪。
我要join clown02.gif

2018-5-22 14:37 前程錦繡
回復 #3 翔烈帝劉備 的帖子

好懷念阿隻屎浩
好精彩T.T

2018-5-22 16:05 moon12
又一個色廢悲劇的日常

我去POST FB群和拖步出山(喂

PS.A4電繪畫死人 A4手繪一下就畫完

[[i] 本帖最後由 moon12 於 2018-5-22 16:27 編輯 [/i]]

2018-5-22 16:19 leemelody
好啦我考完試就即刻畫
A4紙要善用空間好考功夫呀

2018-5-22 17:32 UnknownQuantity
辦活動是大工程呀 辛苦了
好感動 居然見到有關繪畫的活動smile_40.gif

2018-5-22 20:52 翔烈帝劉備
>>天野愛
好啊慢慢考如果考完都畫唔切
同我講聲,我再延一延時間

>>無邪。
玩玩玩,都玩

>>伊

>>leemelody
本來想SET1920X1080
但手繪既大家唔方便,所以最後都係A4紙

>>UnknownQuantity
其實官方上年有搞,但係唔係"純"繪畫

>>前程
你如果畫多幅,我幫你放出黎比大家觀賞下

[[i] 本帖最後由 翔烈帝劉備 於 2018-5-22 20:53 編輯 [/i]]

2018-5-22 21:32 010510AsSs
22號先考完試qq

2018-5-22 22:12 叉燒樂園
支持民活!! 支持劉備搞活動!!
又出錢又出力<3<3<3
大家記得要參加啊!!

2018-5-22 22:22 翔烈帝劉備
>> 010510AsSs
你係岩岩好6月22日考完?

>>叉燒樂園
唔識畫畫咪幫手投票囉LOL
但多謝支持

[[i] 本帖最後由 翔烈帝劉備 於 2018-5-23 09:28 編輯 [/i]]

2018-5-22 22:48 {YI-彤

2018-5-22 23:11 loyans
哇!是劉備呀~d(d'∀')
來留名支持一下(有點想拿之前的畫畫交了QWQ(被打))

我想問有冇限交幾多份作品?_?
[目光不自覺飄向1000點(MOLAMOLA我D渣功QQ)]

2018-5-22 23:52 奈倉
劉備好有心成日撳自己錢出活動
難道這就是愛嗎
支持 十卜十卜

2018-5-23 00:10 010510AsSs
回復 #15 翔烈帝劉備 的帖子

yup 校曆表係咁寫

2018-5-23 09:13 翔烈帝劉備
>>010510AsSs

5日夠唔夠?

>>{YI-彤
JOHN啦唔好諗A_A

>>loyans
係啊每人只可以交一幅
但如果截止日期前你想轉第二幅就記得PM我

>>奈倉
唔有心
其實呢到都唔係好多錢
1000點一下就冇鬼曬

2018-5-23 18:12 010510AsSs
回復 #20 翔烈帝劉備 的帖子

2018-5-24 16:21 翔烈帝劉備
回復 #21 010510AsSs 的帖子

幫你推左5日啦0 .0

2018-5-24 16:32 翔烈帝劉備
想問下大家
如果有D朋友仔冇壇帳,
大家會唔會介意佢地JOIN埋一份
因為有幾位台灣FD想玩,但唔識用壇

2018-5-24 18:54 天野愛
可以教佢地開個壇ac 拉埋佢地入創意居clown34.gif 以前創意居d人都係書面語講野

2018-5-24 20:35 loyans
回復 #23 翔烈帝劉備 的帖子

教佢地開ACclown16.gif clown16.gif 順便刷下經遲下壇又有送野活動未可以拎LOL(不錯不錯>W>

2018-5-24 22:59 010510AsSs
回復 #22 翔烈帝劉備 的帖子

THANK YOU ~~~

2018-5-26 13:30 翔烈帝劉備
我想教,但其實真係幾復雜下

而且而家個壇咁少人邊到會有人有動力想入黎..

2018-5-27 13:29 前程錦繡
好簡單之嘛 咁樣咁樣咁樣 又一個新壇帳誕生了

2018-6-7 14:39 螢丸俺旦那
今年加碼咗好多 clown20.gif

頁: [1]