跑Online官方討論版 » 自由討論區 » 精品帖子收藏區 » 冬季挑戰賽季軍賽後感 - CN_2 // 生涯第一個獎盃...

2018-2-25 16:58 ヾ MrYim`
冬季挑戰賽季軍賽後感 - CN_2 // 生涯第一個獎盃...

各位好,我係今次冬季賽既季軍得主-CrImsoN_2,gogo炎王小子
因為個個擺哂重點係異端明[color=White]請野飲[/color]身上
晉級賽被人稱為明哥個fd不在話下
就連登記果位靚女都記得異端明而唔記得小弟[color=White](最後要拎多次學生證對QQ)[/color]
不過都唔係重點 講番比賽先

對於今次比賽,其實當日所有排名初初有冷門情況出現
最後都如我地隊所願,猜測到秒速第一,射手第二,CN第三,女友第四(唔記得左買外圍)
其實我認為我地係有能力問鼎第二(最後相差 11 分)
奈何..

1. 有自己運氣唔好既地方

約80%既抗踩機率變左踩中既機率
有秒速中BUG重賽由一二名變左三五名(雖然跑咁耐真係未試過跳過左終點位)

2. 有練習同了解不足既地方

因為都擔心冷門情況出現,只集中練習準決賽地圖(但練習時間亦不算多)
有大部份既決賽地圖都無刻意練習(尤其兩場新地圖生存森巴舞及章爸16bit 都在第8名)
仲有就係DrHell 研究所 開少ywc一次氣而被反超

但的確已經盡左力,我亦都好滿意,因為呢個獎,係我06年以黎第一個獎盃...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

當時聊天室既朋友可能不時聽到兩位主播講:收到收到或者突然大笑
其實係比賽當時我講野較大聲(事關大家要帶耳機先聽到遊戲聲同遮到外面既聲音但又無discord之類既軟件)
甚至大喊(因為想叫YWC隊放下水同唔好再行BUG位)
主要有幾個因素

1. 溝通

比賽當時我不時會問明哥佢第幾名,如名次相近就要小心處理,
例如混沌雪國,我地排名仍位於4、5時,我會叫佢行先
以免同隊攬炒情況。

2. 氣氛

其實現場觀眾全部都係一個比較狹窄既環境之下睇好多場比賽
身體同精神應該都會比較攰,都係希望再搞搞氣氛令大家無咁攰姐。
(如果係騷擾到大家我為此道歉)

3. 減壓

比賽選手有壓力在所難免
畢竟小弟係面對住咁多位現場觀眾比賽而無一個獨立既空間
而且亦都係電競級既場地
大聲講野同大喊都係為我自己減壓姐
(都係果句 如果係騷擾到大家我為此道歉)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

至於比賽既整個流程其實都真係好好(其實有不足既轉頭講)
初賽、晉級賽同決賽既場數都比以往多
令賽事可以有更多轉機同投入度
並唔係單單因為輸左一場而淘汰
全道OFF都係正確既決定,因為真係純鬥技術而唔係運氣

決賽都有電競級場地MTGamers
比賽電腦既級數都係搞咁耐比賽以黎最好既(除左直播果部之外)
甚至有Corsair 既RGB銀軸鍵盤(K70定K65)、Corsair既整套裝備仲有耳機提供埋
(本身想玩銀軸kb 但係反應太快唔習慣所以最後都係用番私家紅軸)

唯獨比賽選手及現場觀眾等缺乏休息時間,
B組選手要直落25場遊戲,其實我就頂得順既,但每部份再俾多幾分鐘既休息時間會更好
諗起比賽到決賽第12張圖,大家都想去廁所....(8754係GAME講 大家跟隊叫+1 跟住原來連小婉菠蘿油都想去)

比賽就完啦,在此想多謝部份既人

首先多謝官方搞左個咁好既活動俾大家(尤其今次係接近電競級數既比賽)

仲有多謝呢兩個星期陪我練習既朋友(特別係 ritritaclown05.gif )。(無提唔代表唔記得多謝你)

最後想多謝亦都想對唔住我既好隊友,大名鼎鼎既異端明
對唔住在於十週年果陣,因為撞哂上莊既活動(8月1號2號撞pre-camp[sup][size=1]1[/size][/sup]、8月14撞reg day[sup][size=1]2[/size][/sup])
導致無辦法同你組隊,最後搵左個雷得制既隊友(唔講邊個啦,好似係冬季賽主播之一黎)
今年一見有比賽二話不說即刻去左搵你組隊,最後都如願以償。
雖然實力上我地係輸哂俾ywc
但氣氛真係無得輸

[sup][size=1]1[/size][/sup]precamp(係OCAMP前既預備營,所有野要試一下睇下可唔可行)
[sup][size=1]2[/size][/sup]reg day: registration day 大學既新生註冊日

結論:決賽當日都真係好開心,仲有好多計傾,希望之後可以繼續聯絡大家。
[img]https://i.imgur.com/0LkzSuI.jpg[/img]

[[i] 本帖最後由 ヾ MrYim` 於 2018-2-28 02:40 編輯 [/i]]

2018-2-25 17:02 雪乂情

2018-2-25 17:22 miffy919
恭喜樓主第三

全程6,7個鐘mon住個直播我都覺得有D chur

2018-2-25 17:38 ywc20051311
我琴晚番去訓左12粒鐘
真心攰

2018-2-25 17:41 ヾ MrYim`
回復 #4 ywc20051311 的帖子

我訓都無訓過 個人活動左50幾個鐘clown11.gif

2018-2-25 17:45 moon12
留名觀看

樓主能殺上4強已經好強
有個怪物般的YWC已經好努力

2018-2-25 18:20 友川卡凱晴
(聽番重溫好似話炎哥好打得。。。(/ω\)
btw恭喜晒第三~
下次要見到你地拎到更高既名次~

2018-2-25 18:39 硬膠傻YaN
以後再有比賽既話 加油!clown05.gif

2018-2-25 18:55 ヾ MrYim`
回復 #7 友川卡凱晴 的帖子

多謝喎clown16.gif  我唔太打得既其實...
下次先算啦

2018-2-25 19:08 友川卡凱晴
回復 #9 ヾ MrYim` 的帖子

2018-2-25 19:13 路過的YC
恭喜哂啊 雖然當日我冇時間睇直播 但你地拎到季軍已經唔錯 (雖然我唔識你地 但至少晉級賽可能望過一眼clown12.gif
呢啲比賽對於(好似我)好怕生怕羞依種人 的確會有幾大壓力 你地面對住咁多人 而且一失手其實會令自己有少少緊張或者失望
尤其是有位幾恐怖嘅人在埸 (細聲講
不過只要下次更努力 一定有機會拎到更好嘅成績嘅
加油!

下面唔洗睇
[color=Silver]我只係一個喺晉級炒咗嘅小薯
希望下次 我可以練好技術 有埋份運氣
可以成功入到準決賽啦clown30.gif [/color]

2018-2-25 19:31 LoShiuTak
我9年前已經識你=]]]

你地好勁
下次再參加嗎?

2018-2-25 19:31 ヾ MrYim`
[quote]原帖由 [i]友川卡凱晴[/i] 於 2018-2-25 19:08 發表 [url=http://forum.talesrunner.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=129653648&ptid=4209171][img]http://forum.talesrunner.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
下次搵你做我保鑣clown24.gif [/quote]
好聽d叫大隻難聽D叫肥...
下次先算啦 我最多幫你叫走啲人

2018-2-25 19:32 ヾ MrYim`
[quote]原帖由 [i]路過的YC[/i] 於 2018-2-25 19:13 發表 [url=http://forum.talesrunner.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=129653661&ptid=4209171][img]http://forum.talesrunner.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
恭喜哂啊 雖然當日我冇時間睇直播 但你地拎到季軍已經唔錯 (雖然我唔識你地 但至少晉級賽可能望過一眼clown12.gif
呢啲比賽對於(好似我)好怕生怕羞依種人 的確會有幾大壓力 你地面對住咁多人 而且一失手其實會令自 ... [/quote]
你地都唔差 下次加油~

[quote]原帖由 [i]LoShiuTak[/i] 於 2018-2-25 19:31 發表 [url=http://forum.talesrunner.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=129653719&ptid=4209171][img]http://forum.talesrunner.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
我9年前已經識你=]]]

你地好勁
下次再參加嗎? [/quote]

下次睇下點啦clown15.gif  可能出左社會做野lu

[[i] 本帖最後由 ヾ MrYim` 於 2018-2-25 19:36 編輯 [/i]]

2018-2-25 19:59 異丶小明

2018-2-25 20:11 友川卡凱晴
成日形住你之前拎過獎

2018-2-25 20:50 ヾ MrYim`
[quote]原帖由 [i]異丶小明[/i] 於 2018-2-25 19:59 發表 [url=http://forum.talesrunner.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=129653800&ptid=4209171][img]http://forum.talesrunner.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
次次比賽結果唔係出局就係第三smile_36.gif [/quote]

2018-2-25 20:51 ヾ MrYim`
[quote]原帖由 [i]友川卡凱晴[/i] 於 2018-2-25 20:11 發表 [url=http://forum.talesrunner.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=129653836&ptid=4209171][img]http://forum.talesrunner.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
成日形住你之前拎過獎
原來今次係第一個杯clown11.gif [/quote]
實體獎盃未拎過

2018-2-25 21:12 ywc20051311
hell場係真係要花時間練
同埋有好多小技巧
但香港無乜人鍾意玩hell

hc要專注度極高咁玩
相信比賽好多人都緊張失手

而小弟最弱雞係生存場 x_x
有車戈d特別雞x_x

2018-2-25 21:37 ヾ MrYim`
回復 #19 ywc20051311 的帖子

HC其實路線上唔特別難...只係成日猶豫就好易炒
生存... 靠運

2018-2-25 21:40 legohk
#19 #20
又學到野啦 ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

2018-2-25 21:50 bruce8754
我都做左一個創舉
琴日病到死死下 飲勁多水 跟住忍唔到 結果係隻game到打 好急尿啊
成班係到打+1 點知原來個個都想去clown05.gif

2018-2-25 22:07 ywc20051311
回復 #20 ヾ MrYim` 的帖子

精通還精通
係有方法易D過
hell 真心減少失誤已經排名前好多 clown07.gif

8754 都係咁先識玩hell

2018-2-26 00:42 hi12345ok
回復 #23 ywc20051311 的帖子

大神adore 幾時教我玩

2018-2-26 00:45 ritrita
highlight埋我個名至有誠意架啵;P

2018-2-26 00:59 ヾ MrYim`
[quote]原帖由 [i]ritrita[/i] 於 2018-2-26 00:45 發表 [url=http://forum.talesrunner.com.hk/redirect.php?goto=findpost&pid=129654679&ptid=4209171][img]http://forum.talesrunner.com.hk/images/common/back.gif[/img][/url]
highlight埋我個名至有誠意架啵;P [/quote]
[size=7][color=Red]ritrita [/color][/size]
咁滿意未

2018-2-26 03:44 友川卡凱晴
回復 #22 bruce8754 的帖子

好彩我有幫你讀出黎。。。

2018-2-26 03:46 ヾ MrYim`
回復 #27 友川卡凱晴 的帖子

我果陣都同我後面既朋友講話 我想去廁所...

2018-2-26 03:48 友川卡凱晴
回復 #28 ヾ MrYim` 的帖子

咁佢係咪同你講

2018-2-26 03:49 ヾ MrYim`
回復 #29 友川卡凱晴 的帖子

咁又無 我最後自己補番句話 都係比埋個賽先clown08.gif

2018-2-26 03:52 友川卡凱晴
回復 #30 ヾ MrYim` 的帖子

我一讀完過左幾秒你地就有得去啦

2018-2-26 03:54 ヾ MrYim`
回復 #31 友川卡凱晴 的帖子

2018-2-26 04:15 ywc20051311
回復 #32 ヾ MrYim` 的帖子

笑死 戈陣8754 無啦啦話急
我又話我都急
之後點知佢真係起隻game 度打出黎 clown34.gif

2018-2-26 09:44 sakuraw09
恭喜你地呀~樓主好勁

2018-2-26 11:53 友川卡凱晴

2018-2-26 13:26 ヾ MrYim`
我果陣一訪問完已經要練番啲決賽圖  去放break就無時間練圖 sadclown09.gif

2018-2-26 15:14 友川卡凱晴
回復 #36 ヾ MrYim` 的帖子

2018-2-26 22:49 ritrita
回復 #26 ヾ MrYim` 的帖子

係呢到d人睇5到架!!!

2018-2-26 22:50 ritrita
一番工就頭痛

2018-2-27 01:15 ヾ MrYim`
回復 #38 ritrita 的帖子

夠架啦 你好想出名咩clown12.gif

公主病發作幫唔到你WO

頁: [1] 2